Американська профспілка акторів уклала угоду з великими студіями і припинила страйк

Американська профспілка акторів уклала угоду з великими студіями і припинила страйк

9 Листопада 2023
801
9 Листопада 2023
10:11

Американська профспілка акторів уклала угоду з великими студіями і припинила страйк

801
Профспілка SAG-AFTRA представляє інтереси 160 000 кіно- і телеакторів, каскадерів та інших фахівців.
Американська профспілка акторів уклала угоду з великими студіями і припинила страйк
Американська профспілка акторів уклала угоду з великими студіями і припинила страйк

Американська профспілка акторів SAG-AFTRA уклала новий трирічний контракт із великими студіями і припинила страйк, написав «Бабель» із посиланням на повідомлення Reuters.

У своїй заяві профспілка SAG-AFTRA поінформувала, що її комітет на переговорах одностайно проголосував за підтримку угоди, яка серед іншого передбачає підвищення зарплат і нові бонуси від стримінгових платформ. Наразі SAG-AFTRA представляє інтереси 160 000 кіно- і телеакторів, каскадерів та інших фахівців.

Угода також має захищати права акторів від несанкціонованого використання зображень, створених штучним інтелектом.

«Ми уклали контракт, який дозволить членам SAG-AFTRA з усіх категорій побудувати стійку карʼєру», — заявили у профспілці.

Як заявили в Альянсі виробників кіно і телебачення (AMPTP), який вів переговори від імені Walt Disney, Netflix та інших медіакомпаній, нова угода представляє «нову парадигму», що дала профспілці «найбільший прибуток від контракту» в її історії.

У жовтні цього року Гільдія сценаристів США ухвалила новий контракт із великими студіями і припинила страйк.

Нагадаємо, Гільдія сценаристів США оголосила про проведення страйку на початку травня цього року. Він розпочався після безуспішних перемовин сценаристів із низкою найбільших кіностудій і стримінгових платформ про умови переукладання колективного контракту.

До протесту сценаристів у липні долучилася об’єднана профспілка Гільдії кіноакторів та Американської федерації артистів телебачення та радіо, яка також не досягла успіху в перемовинах із найбільшими кінокомпаніями про підвищення зарплат. Крім того, і сценаристи, і актори виступили з вимогою врегулювати використання штучного інтелекту.

Цей страйк коштував економіці Каліфорнії мільярди доларів США, зазначає у своїй публікації BBC.

Читайте також:

У липні 2023-го організатори американської телевізійної премії «Еммі» оголосили про те, що переносять дату проведення 75-ї церемонії вручення нагород, яка була запланована на 18 вересня цього року, через спільний страйк гільдій акторів та сценаристів.

Прем’єру фантастичного фільму франко-канадського режисера Дені Вільньова «Дюна: Частина друга», яка була запланована на 3 листопада 2023 року в Північній Америці, перенесли на 15 березня 2024 року. Таке рішення компанія Legendary, яка зняла сиквел «Дюни», та її партнер із дистрибуції Warner Bros. ухвалили через страйк акторів і сценаристів у США.

У вересні профспілка Гільдії сценаристів Америки повідомила, що досягла попередньої угоди з керівниками кіностудій.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
801
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду