detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
09.11.2023 10:11
Американська профспілка акторів уклала угоду з великими студіями і припинила страйк
Американська профспілка акторів уклала угоду з великими студіями і припинила страйк
Профспілка SAG-AFTRA представляє інтереси 160 000 кіно- і телеакторів, каскадерів та інших фахівців.

Американська профспілка акторів SAG-AFTRA уклала новий трирічний контракт із великими студіями і припинила страйк, написав «Бабель» із посиланням на повідомлення Reuters.

У своїй заяві профспілка SAG-AFTRA поінформувала, що її комітет на переговорах одностайно проголосував за підтримку угоди, яка серед іншого передбачає підвищення зарплат і нові бонуси від стримінгових платформ. Наразі SAG-AFTRA представляє інтереси 160 000 кіно- і телеакторів, каскадерів та інших фахівців.

Угода також має захищати права акторів від несанкціонованого використання зображень, створених штучним інтелектом.

«Ми уклали контракт, який дозволить членам SAG-AFTRA з усіх категорій побудувати стійку карʼєру», — заявили у профспілці.

Як заявили в Альянсі виробників кіно і телебачення (AMPTP), який вів переговори від імені Walt Disney, Netflix та інших медіакомпаній, нова угода представляє «нову парадигму», що дала профспілці «найбільший прибуток від контракту» в її історії.

У жовтні цього року Гільдія сценаристів США ухвалила новий контракт із великими студіями і припинила страйк.

Нагадаємо, Гільдія сценаристів США оголосила про проведення страйку на початку травня цього року. Він розпочався після безуспішних перемовин сценаристів із низкою найбільших кіностудій і стримінгових платформ про умови переукладання колективного контракту.

До протесту сценаристів у липні долучилася об’єднана профспілка Гільдії кіноакторів та Американської федерації артистів телебачення та радіо, яка також не досягла успіху в перемовинах із найбільшими кінокомпаніями про підвищення зарплат. Крім того, і сценаристи, і актори виступили з вимогою врегулювати використання штучного інтелекту.

Цей страйк коштував економіці Каліфорнії мільярди доларів США, зазначає у своїй публікації BBC.

Читайте також:

У липні 2023-го організатори американської телевізійної премії «Еммі» оголосили про те, що переносять дату проведення 75-ї церемонії вручення нагород, яка була запланована на 18 вересня цього року, через спільний страйк гільдій акторів та сценаристів.

Прем’єру фантастичного фільму франко-канадського режисера Дені Вільньова «Дюна: Частина друга», яка була запланована на 3 листопада 2023 року в Північній Америці, перенесли на 15 березня 2024 року. Таке рішення компанія Legendary, яка зняла сиквел «Дюни», та її партнер із дистрибуції Warner Bros. ухвалили через страйк акторів і сценаристів у США.

У вересні профспілка Гільдії сценаристів Америки повідомила, що досягла попередньої угоди з керівниками кіностудій.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY