Цьогорічний Київський тиждень критики відвідали понад 8500 гостей

Цьогорічний Київський тиждень критики відвідали понад 8500 гостей

21 Жовтня 2023
583
21 Жовтня 2023
13:17

Цьогорічний Київський тиждень критики відвідали понад 8500 гостей

583
У 2022 році цей показник становив 6500 відвідувань, а у 2021 році — майже 5000.
Цьогорічний Київський тиждень критики відвідали понад 8500 гостей
Цьогорічний Київський тиждень критики відвідали понад 8500 гостей

Цьогорічний сьомий Київський тиждень критики відвідали понад 8500 глядачів (торік показник був 6500, а у 2021 році — майже 5000). Про це в пресрелізі повідомили організатори фестивалю.

Програма 2023 року містила 26 стрічок. Їх продемонстрували в межах міжнародної програми, «Фокус: Україна — Польща», програми міжнародної ретроспективи «Людина з кіноапаратом» та української ретроспективи «Жіноча роль». Окрім цього, на спеціальному показі поза кураторською програмою презентували фільм «Дивний спосіб життя» Педро Альмодовара.

На фестивалі цього року також вдалося зібрати 61 тисячу гривень у рамках благодійного збору від волонтерського руху «Спільна мета» на три квадрокоптери для трьох підрозділів ЗСУ. Наразі закрито майже 65% збору (понад 184 з 285 тисяч гривень). Зробити пожертву можна за посиланням.

Наступний, 8-й Київський тиждень критики, відбудеться 17–23 жовтня 2024 року.

Нагадаємо, Київський тиждень критики — це міжнародний кінофестиваль, створений з метою ознайомлення українських глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками. До програми входять свіжі призери головних світових кінофорумів, а також стрічки, що мали значний вплив на історію кінематографу або присвячені визначним кіномитцям.

«Тиждень» складається з Міжнародної секціїпрограми «Фокус»тематичних ретроспектив і спеціальних подій. Після кожного показу на глядачів чекає дискусія з кінокритиком. Усі сеанси й церемонії проходять у столичному кінотеатрі «Жовтень».

Цьогоріч фестиваль проходив з 12 по 18 жовтня. У рамках сьомого Київського тижня критики відбулась церемонія нагородження шостою Національною премією кінокритиків «Кіноколо». Найкращим повнометражним ігровим фільмом стала «Ля Палісіада» Філіпа Сотниченка, три нагороди здобула команда картини «Люксембург, Люксембург» і дві — «20 днів у Маріуполі».

А рекордсменом за кількістю нагород цьогорічної премії виявилася сатирична комедія Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург», яка здобула перемогу в трьох номінаціях: найкращий режисер, найкращий сценарій та найкращий актор.

Фото: пресслужба Київського тижня критики

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
583
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду