detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
21.10.2023 13:17
Цьогорічний Київський тиждень критики відвідали понад 8500 гостей
Цьогорічний Київський тиждень критики відвідали понад 8500 гостей
У 2022 році цей показник становив 6500 відвідувань, а у 2021 році — майже 5000.

Цьогорічний сьомий Київський тиждень критики відвідали понад 8500 глядачів (торік показник був 6500, а у 2021 році — майже 5000). Про це в пресрелізі повідомили організатори фестивалю.

Програма 2023 року містила 26 стрічок. Їх продемонстрували в межах міжнародної програми, «Фокус: Україна — Польща», програми міжнародної ретроспективи «Людина з кіноапаратом» та української ретроспективи «Жіноча роль». Окрім цього, на спеціальному показі поза кураторською програмою презентували фільм «Дивний спосіб життя» Педро Альмодовара.

На фестивалі цього року також вдалося зібрати 61 тисячу гривень у рамках благодійного збору від волонтерського руху «Спільна мета» на три квадрокоптери для трьох підрозділів ЗСУ. Наразі закрито майже 65% збору (понад 184 з 285 тисяч гривень). Зробити пожертву можна за посиланням.

Наступний, 8-й Київський тиждень критики, відбудеться 17–23 жовтня 2024 року.

Нагадаємо, Київський тиждень критики — це міжнародний кінофестиваль, створений з метою ознайомлення українських глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками. До програми входять свіжі призери головних світових кінофорумів, а також стрічки, що мали значний вплив на історію кінематографу або присвячені визначним кіномитцям.

«Тиждень» складається з Міжнародної секціїпрограми «Фокус»тематичних ретроспектив і спеціальних подій. Після кожного показу на глядачів чекає дискусія з кінокритиком. Усі сеанси й церемонії проходять у столичному кінотеатрі «Жовтень».

Цьогоріч фестиваль проходив з 12 по 18 жовтня. У рамках сьомого Київського тижня критики відбулась церемонія нагородження шостою Національною премією кінокритиків «Кіноколо». Найкращим повнометражним ігровим фільмом стала «Ля Палісіада» Філіпа Сотниченка, три нагороди здобула команда картини «Люксембург, Люксембург» і дві — «20 днів у Маріуполі».

А рекордсменом за кількістю нагород цьогорічної премії виявилася сатирична комедія Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург», яка здобула перемогу в трьох номінаціях: найкращий режисер, найкращий сценарій та найкращий актор.

Фото: пресслужба Київського тижня критики

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY