detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
16.10.2023 09:48
ISW: Росіяни змінили риторику про наступ на Авдіївку. Путін хоче «зменшити очікування»
ISW: Росіяни змінили риторику про наступ на Авдіївку. Путін хоче «зменшити очікування»
Нещодавно в етері росТБ Путін назвав діяльність російських військ на Авдіївському напрямку «активною обороною», а не «активними бойовими діями».

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) помітили, що російський інформаційний простір, зокрема і президент Росії Володимир Путін, змінили риторику щодо російського наступу на Авдіївку, «зменшуючи очікування» успішного просування військ РФ.

Як ідеться у звіті ISW, Путін, імовірно, намагається зменшити очікування значного просування російських військ навколо Авдіївки в Донецькій області.

В інтерв'ю російському державному телебаченню Путін заявив, що російські війська ведуть «активну оборону« на Авдіївському, Куп'янському та Запорізькому напрямках.

На думку фахівців, характеристика Путіним російських наступальних операцій під Авдіївкою як «активної оборони», а не «активних бойових дій» може бути спробою зменшити очікування значного російського просування.

Як пише ISW, російський інформаційний простір загалом також стримує свій початковий оптимізм щодо перспектив російських наступальних операцій навколо Авдіївки.

В огляді зазначається, що російські війська 15 жовтня продовжили наступальні операції, спрямовані на оточення Авдіївки, але поки що не досягли подальших успіхів на тлі ймовірного зниження темпів російських операцій у цьому районі.

Як українські військові спостерігачі, так і російські джерела заявили, що російські війська не досягли бажаного спішного прориву та зіткнулися з великими втратами і, ймовірно, повільнішим, ніж очікувалося, темпом просування.

«Російські війська навряд чи здійснять значні прориви або відріжуть українські сили в населеному пункті в найближчій перспективі, а потенційні масштабні просування, ймовірно, вимагатимуть значного і тривалого залучення особового складу та матеріальних засобів», — ідеться у звіті.

Аналітики припускають, утім, що російські війська, ймовірно, продовжуватимуть у найближчій перспективі наступальні операції у такому зниженому темпі і залишатимуться загрозою для українських сил у цьому районі, хоча навряд чи зможуть досягти вирішального прориву або оточення Авдіївки.

Вказують аналітики й на те, що зниження темпів російських наступальних операцій може бути результатом тимчасового пристосування до тактичної обстановки, і загарбники можуть активізувати свої спроби оточити Авдіївку в найближчі дні.

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни (ISW) помітили, що Міноборони Росії взялося обмежувати і цензурувати інформацію про війну проти України, намагаючись піддавати цензурі скарги з лінії фронту та повідомлення про просування України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY