detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
15.10.2023 16:06
Ізраїльський міністр зв'язку вимагає закриття телекомпанії Al Jazeera
Ізраїльський міністр зв'язку вимагає закриття телекомпанії Al Jazeera
Шлома Кархі звинуватив катарського мовника у «підбурюванні проти громадян Ізраїлю».

Міністр зв’язку Ізраїлю Шломо Караї заявив, що він хоче домогтися закриття місцевого бюро телекомпанії Al Jazeera. Посадовець звинуватив катарського мовника у підбурюванні проти громадян Ізраїлю. Про це пише Reuters.

За словами Шломо Караї, пропозицію закрити Al Jazeera вже розглянули ізраїльські служби безпеки. Наразі вона перевіряється експертами з права, після чого міністр планує передати її на розгляд уряду.

«Це медіа, яке підбурює, це медіа, яке знімає війська в районах збору (за межами Гази) ... яке підбурює проти громадян Ізраїлю — пропагандистський рупор», — сказав Караї в ефірі радіостанції Galei Tzahal.

Al Jazeera та уряд Катару поки що не прокоментували заяву ізраїльського посадовця.

«Недобросовісно, що повідомлення представників ХАМАСу проходять через цю станцію. Сподіваюся, ми покінчимо з цим сьогодні (15 жовтня. — Ред.)», — додав міністр зв'язку Ізраїлю. Наразі не зрозуміло, чи йдеться в останній заяві про обговорення пропозиції в уряді чи про рішення щодо закриття місцевого бюро.

Нагадаємо, 13 жовтня внаслідок обстрілу на лівансько-ізраїльському кордоні поблизу селища Альма аль-Шааб загинув відеооператор британського агентства Reuters Іссам Абдаллах. Ще шестеро журналістів зазнали поранень. Двоє з них — працівники телекомпанії Al Jazeera, яка звинуватила в ракетному обстрілі Ізраїль.  

Водночас ізраїльський представник в ООН Гілад Ердан під час брифінгу того дня повідомив, що країна проведе розслідування.

«Очевидно, що ми ніколи не хотіли б вдарити, убити чи застрелити будь-якого журналіста, який виконує свою роботу. Але ви знаєте, ми перебуваємо у стані війни, подібне може трапитися», — сказав Ердан.

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY