Зеленський підписав закон про відкриття е-декларацій

Зеленський підписав закон про відкриття е-декларацій

10 Жовтня 2023
772
10 Жовтня 2023
11:22

Зеленський підписав закон про відкриття е-декларацій

772
Закон передбачає відновлення електронного декларування депутатів та чиновників і негайне відкриття реєстру.
Зеленський підписав закон про відкриття е-декларацій
Зеленський підписав закон про відкриття е-декларацій

Президент Володимир Зеленський підписав закон про відновлення електронного декларування чиновників із негайним відкриттям декларацій.

У картці законопроєкту №9534 на сайті Верховної Ради йдеться, що його повернуто з підписом Президента.

20 вересня Верховна Рада України проголосувала за правку Володимира Зеленського та виправлений закон про е-декларування. Закон передбачає негайне відкриття реєстру. За проголосував 341 депутат, проти — 1, не голосувало — 19. 

Раніше, 5 вересня, Рада вже голосувала за законопроєкт №9534, проте він передбачав перенесення відкриття реєстру декларацій на рік.

Пізніше петиція, яка закликала негайно відкрити суспільству е-декларації, набрала необхідні 25 тисяч голосів за рекордні три години, а загалом набрала 83 тисячі підписів.

Після цього Володимир Зеленський ветував цей закон. «Причину цього вето, думаю, всі чудово розуміють. Декларації мають бути відкритими одразу. Не через рік, а вже зараз реєстр треба відкривати», — сказав тоді він.

На засіданні 18 вересня комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики підтримав пропозиції президента про відновлення електронного декларування з відкритими реєстрами.

Фото: nazk.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
772
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду