ICTV2 покаже мінісеріал «Ботоферма» про таємні інструменти пропаганди в соцмережах

ICTV2 покаже мінісеріал «Ботоферма» про таємні інструменти пропаганди в соцмережах

5 Жовтня 2023
12819
5 Жовтня 2023
14:25

ICTV2 покаже мінісеріал «Ботоферма» про таємні інструменти пропаганди в соцмережах

12819
За словами творців серіалу, він допоможе українцям зрозуміти, хто і для чого спотворює інформацію, як несвідомо можна стати заручником шахрайства в соцмережах і жертвою кібератаки ворога.
ICTV2 покаже мінісеріал «Ботоферма» про таємні інструменти пропаганди в соцмережах
ICTV2 покаже мінісеріал «Ботоферма» про таємні інструменти пропаганди в соцмережах

У четвер, 5 жовтня, о 18:00 на телеканалі ICTV2 відбудеться прем’єра чотирисерійного фільму «Ботоферма». Про це «Детектор медіа» дізнався від пресслужби StarLight Media.

На глядачів очікує драма з елементами політичного трилеру, у якій ідеться про молодого співробітника столичної ботоферми, котрий намагається протистояти потужній системі супербота.

Події стрічки відбуваються у період з 2020 року до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Творці серіалу обіцяють, що покажуть всю правду про таємні інструменти ворожої пропаганди, що намагалася розхитати Україну зсередини і прокласти шлях вторгненню.

У центрі сюжету — провінційний радіоведучий Антон, якого зіграв актор Максим Самчик. Він стає співробітником столичної ботоферми і швидко робить кар’єру, перетворюючись на елітного бота. В руках Антона опиняються репутації «сильних світу цього», адже за допомогою соціальних медіа він за лічені хвилини створює ідолів та знищує героїв.

«Навчаючись технологій та отримуючи все більш складні завдання, хлопець починає розуміти, що став інструментом в руках ворога та заручником російської агентури, котра веде на території України гібридну війну в інформаційному просторі та розповсюджує серед українців кремлівські фейки з метою дестабілізації ситуації в країні. Під загрозою втрати власного життя та життя близьких Антон знаходить в собі сили розпочати підривну гру зсередини системи, аби знищити те, що створив своїми власними руками», — розповіли нам на каналі.

За словами продюсерки та авторки ідеї серіалу Валентини Руденко, гібридна війна велася на території України всі роки незалежності. Зараз же фейки, пропаганда, маніпуляційна інформація — все, з чим працюють ботоферми, набули набагато більших масштабів. «Сьогодні головна ціль росіян — втягнути українців у внутрішню війну, посіяти розбрат між нами. Наше ж основне завдання — не купитись на цю бот-атаку. Тому ми створили цікаву художню історію про світ ботоферм, щоб допомогти українцям зрозуміти, як і для чого спотворюється інформація, як несвідомо можна стати заручником шахрайства у соцмережах і кібератаки ворога», — зауважила Руденко. 

Крім Максима Самчика, головні ролі в серіалі виконали Михайло Кришталь, Римма Зюбіна, Віктор Жданов, Дарʼя Легейда, Олег Іваниця, Костянтин Корецький, Тамара Антропова. Епізодичну роль співачки в одній із серій «Ботоферми» зіграла Анастасія Приходько.

Саундтреком до серіалу став хіт гурту ТНМК «Гранули». Музиканти написали цю пісню задовго до повномасштабного вторгнення, та зараз слова пісні набули особливого змісту і перегукуються з сюжетом чотирисерійки, вважають її автори.

В ефірі покажуть одразу всі чотири серії стрічки. 

Виробництвом серіалу займалась «Основа Фільм Продакшн». Режисер-постановник — Тарас Дронь.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що на «1+1 Україна» презентують новий сезон серіалу «Жіночий лікар. Нове життя».

Також ми писали про те, що телеканал ТЕТ покаже новий комедійний серіал «Встигнути до 30», а ICTV2 у жовтні відновить показ детективного серіалу «Морська поліція. Чорноморськ».

Фото: пресслужба StarLight Media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12819
Читайте також
19.12.2023 17:04
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 065
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду