Російська влада виділить мільйони на заохочення іноземних журналістів, лояльних до Кремля

Російська влада виділить мільйони на заохочення іноземних журналістів, лояльних до Кремля

22 Червня 2023
1391
22 Червня 2023
21:09

Російська влада виділить мільйони на заохочення іноземних журналістів, лояльних до Кремля

1391
Цьогоріч премію під назвою «Чесний погляд» оцінили в 38,7 млн рублів, а в 2024 році — у 40 млн рублів
Російська влада виділить мільйони на заохочення іноземних журналістів, лояльних до Кремля
Російська влада виділить мільйони на заохочення іноземних журналістів, лояльних до Кремля

Влада РФ виділить 80 млн рублів на заохочення лояльних до Кремля зарубіжних журналістів. Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на російське видання «Агентство».

На сайті держзакупівель РФ з'явилася документація, в якій ідеться, що «Россотрудничество» витратить кілька десятків мільйонів рублів на проведення двох конкурсів із преміями та церемонією нагородження в Москві у 2023 і 2024 роках.

Перший такий конкурс був проведений минулого року. Тоді премія під назвою «Чесний погляд» обійшлася бюджету в 40 млн рублів. Цьогоріч захід оцінили в 38,7 млн рублів, а в 2024 році — у 40 млн рублів.

Близько чверті грошей (12,5 млн рублів), виділених на конкурс цього року, піде на навчання. Ще 9,5 млн рублів витратять на сувеніри, збір заявок і роботу журі. Церемонія ж нагородження в Москві з банкетом, оплатою квитків і розміщенням у готелі сотні учасників обійдеться в 11 млн рублів.

Підряднику доручили проінформувати про конкурс журналістів із 79 країн, зокрема США і країн ЄС. Призовий фонд становитиме 2,5 млн рублів.

У цілях конкурсу вказано: заохочення журналістів за «об'єктивне» висвітлення гуманітарних проєктів із російською участю, трансляція позитивного порядку денного для посилення впливу Росії, підвищення інформованості серед іноземців про роль та участь РФ у проєктах, спрямованих на підвищення якості життя населення.

За даними звіту на сайті премії «Чесний погляд», минулого року переможців було п'ятеро. Кожен із них мав отримати по пів мільйона рублів. На премію подали 118 заявок із 28 країн світу.

Нагадаємо, 15 червня журналісти французького телеканалу TF1 зробили репортаж, кадри якого відзняті на позиціях російських загарбників на тимчасово окупованій території України. Згадок про російську агресію проти нашої держави в ньому не було.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко невдовзі відреагував на репортаж французького телеканалу з укріплень російських окупантів. 

«Репортаж TF1 щодо того, як російські війська знищують нові міста на окупованих територіях України, є новим дном журналістики. Вони вихваляють так звану могутність російської армії. Це наруга над тими, кого ця армія вбила», — написав Ніколенко.

Нещодавно Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що Володимир Путін підтримав пропозицію окремих російських «воєнкорів» створити робочу групу при Адміністрації президента РФ з метою висвітлення війни проти України та інтеграції воєнкорів у прокремлівський інформаційний простір.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1391
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду