detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
28.09.2023 17:25
Ukraïner презентував документальний фільм «Жінки на війні»
Ukraïner презентував документальний фільм «Жінки на війні»
У фільмі йдеться про снайперку 72 ОМБр Ірину «Параграф», аеророзвідницю Марію Берлінську, військовослужбовицю й волонтерку Юлію «Тайру» Паєвську, бойову медикиню Марію Назарову та волонтерку Яну Білецьку.

Видання Ukraïner представило документальний проєкт «Жінки на війні» про історії п'ятьох українок, які допомагають нашій державі в боротьбі проти російських окупантів. Про це повідомила пресслужба Ukraïner.

 

У фільмі йдеться про снайперку 72 ОМБр Ірину «Параграф», яка попросила депортувати її з Балі, щоб стати на захист  України, аеророзвідницю Марію Берлінську, завдяки якій українські жінки отримали змогу обіймати більше посад в армії, а також військовослужбовицю й волонтерку Юлію «Тайру» Паєвську, яка пережила російський полон і зараз допомагає родинам полонених захисників.

Окрім цього, глядачам розповіли історії бойової медикині Марії Назарової, яка скуповувала в США спорядження для військових, і волонтерки Яни Білецької, яка організувала доставку міжнародної гуманітарної допомоги для громад Харкова й населених пунктів поблизу міста.

«Кожна із цих історій доводить не лише те, що внесок жінок у повномасштабній війні з РФ так само важливий, як і чоловіків. Захисниці й активістки суголосні в тому, що справжні зміни можливі тільки тоді, коли ми об’єднанні, готові діяти та співпрацювати, знаємо свою мету і свого ворога. Бо нині українцям як ніколи важливо залишатися згуртованими. А допомогти в цьому можуть історії та приклади інших», — сказала продюсерка проєкту Ліза Цимбаліст.

Фільм можна переглянути на ютуб-каналі Ukraïner. Повна історія доступна в лонгриді на сайті видання.

Нагадаємо, у квітні Ukraїner презентував документальний цикл «Підрозділи перемоги» про елітні військові формування в українській армії: їхні звитяги та символіку, історію створення та структуру.

Раніше видання випустило 23 документальні серії «Деокупація» з експедицій звільненими регіонами у 2022 році, які можна побачити на ютуб-каналі, а також видало збірку репортажів Богдана Логвиненка у формі книги «Деокупація. Історії опору українців. 2022».

Про роботу команди Ukraїner у перші пів року повномасштабної війни «Детектору медіа» розповів засновник і керівник проєкту Богдан Логвиненко.

Фото: пресслужба Ukraïner

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY