Урсула фон дер Ляєн: «Європейська комісія запропонує продовжити наш тимчасовий захист для українців у ЄС»

Урсула фон дер Ляєн: «Європейська комісія запропонує продовжити наш тимчасовий захист для українців у ЄС»

13 Вересня 2023
1128
13 Вересня 2023
14:02

Урсула фон дер Ляєн: «Європейська комісія запропонує продовжити наш тимчасовий захист для українців у ЄС»

1128
Єврокомісія має намір продовжити дію Директиви з тимчасового захисту для вимушених біженців з України, що передбачає надання притулку, права на роботу та соціальні послуги.
Урсула фон дер Ляєн: «Європейська комісія запропонує продовжити наш тимчасовий захист для українців у ЄС»
Урсула фон дер Ляєн: «Європейська комісія запропонує продовжити наш тимчасовий захист для українців у ЄС»

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на сьогоднішньому пленарному засіданні Європарламенту у Страсбурзі заявила про те, що Єврокомісія запропонувала продовжити дію Директиви з тимчасового захисту, яку ЄС активував, щоб забезпечити вимушених біженців з України всім необхідним, включаючи притулок, роботу та соціальні послуги. Про це повідомив кореспондент «Укрінформу».

«Саме так Європа відповідає на виклик історії. Я горда оголосити, що Європейська комісія запропонує продовжити наш тимчасовий захист для українців в ЄС. Наша підтримка для України буде продовжуватися», — заявила Урсула фон дер Ляєн.

Очільниця Єврокомісії нагадала, що з початку повномасштабного вторгнення Росії щонайменше 4 мільйони українців знайшли притулок у ЄС.

«Я хочу сказати, що їх зараз вітають (у ЄС. — Ред.) таким же чином, як це відбувалося в ті драматичні перші тижні. Ми будемо продовжувати підтримку, щоб вони мали доступ до помешкань, до охорони здоров'я, до ринку праці та багато іншого… Ми будемо на стороні України на кожному кроці її шляху, так довго, як це буде необхідним», — наголосила президентка Єврокомісії.

Дія директиви ЄС про тимчасовий захист, яка була активована, щоб прийняти мільйони біженців з України, від початку була розрахована на період до березня 2024 року.

«Укрінформ» також повідомив, що Урсула фон дер Ляєн присвятила частину свого виступу на сьогоднішньому пленарному засіданні Європарламенту українській письменниці Вікторії Амеліній, яка загинула внаслідок ракетного удару РФ.

«Того дня (27 червня. — "ДМ") Амеліна була з трьома друзями, серед яких був Гектор Абад, письменник із Колумбії. Він брав участь у кампанії "Aguanta, Ucrania" ("Тримайся, Україно"), яка була створена для того, щоб розповісти Латинській Америці про загарбницьку війну Росії та її атаки проти мирного населення. Але Гектор не міг і уявити, що сам стане їх ціллю. Після цього він сказав, що не знає, чому він вижив, а вона (Амеліна. — Ред.) загинула. Але зараз він розповідає світу про Вікторію, щоб зберегти пам'ять про неї та завершити цю війну. Пишаюся тим, що Гектор з нами сьогодні. Хочу, щоб ви знали: ми будемо зберігати живу пам'ять про Вікторію і про всіх інших жертв. Aguanta, Ucrania! Слава Україні!» — сказала фон дер Ляєн.

Колумбійський письменник, який був присутній у залі Європарламенту, продемонстрував депутатам фотопортрет Вікторії Амеліної. Зал ушанував пам’ять її та тисяч інших жертв російської війни.

Українська письменниця Вікторія Амеліна була поранена внаслідок ракетного удару по Краматорську, який російські окупанти завдали ввечері 27 червня.

Пізніше Український ПЕН, членкинею якого була Вікторія Амеліна, повідомив, що 1 липня в лікарні імені Мечникова у Дніпрі серце письменниці зупинилося через поранення, що виявилося несумісним із життям.

Фото: Ursula von der Leyen / твітер

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1128
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду