ЄС заборонить мовлення Sputnik і RT — Урсула фон дер Ляєн

ЄС заборонить мовлення Sputnik і RT — Урсула фон дер Ляєн

27 Лютого 2022
1218
27 Лютого 2022
19:58

ЄС заборонить мовлення Sputnik і RT — Урсула фон дер Ляєн

1218
«Російський "медіа-механізм" слід зупинити», — наголосила чільниця Єврокомісії.
ЄС заборонить мовлення Sputnik і RT — Урсула фон дер Ляєн
ЄС заборонить мовлення Sputnik і RT — Урсула фон дер Ляєн

Єврокомісія хоче заборонити мовлення державних мовників Sputnik і RT на території Європейського Союзу у продовження боротьби з російською пропагандою. Про це президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель повідомили 27 лютого під час прес-конференції у Брюсселі, пише Euronews

«Російський "медіа-механізм" слід зупинити», — наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Чільниця Єврокомісії також повідомила про блоккування російського повітряного простору для РФ: «Ми закриваємо повітряний простір для всіх російських літаків, включаючи приватні літаки олігархів».

ЄС також оголосив про санкції проти Білорусі, «другого агресора», що загрожує Україні військовими діями.

Нагадаємо, 26 лютого директор Служби розвідки та безпеки Молдови наказав заблокувати два сайти, які розповсюджують інформацію, що розпалює ненависть та війну, в умовах надзвичайного стану. Це Sputnik.md (місцеве бюро російського пропагандистського проєкту «Спутник» від Russia Today) та Gagauznews.md. В Україні ці сайти наразі не працюють.

25 лютого польський медійний регулятор Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji видалила з реєстру дозволених медіа російські канали Russia Today, RT Documentary, RTR Planeta, «Союз», Russia 24. Постанову про виключення цих мовників з реєстру дозволених Krajowa Rada прийняла через початок бойових дій Росії проти України. Регулятор вважає, що згадані канали становлять проблеми безпеки та оборони Польщі. Зняття з реєстру означає, що ці канали не зможуть транслюватись у кабельних мережах, супутникових платформах та інтернет-платформах. Таких самих дій — зупинити пропаганду російських каналів — від Європейської платформи регуляторів вимагає і Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України. Детальныше про це читайте у нашому матеріалі

Компанія  Google після на запиту уряду обмежила доступ до RT та низки інших каналів на YouTube в Україні та пизупинила їх монетизацію. 

26 лютого лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини виступили зі спільною заявю про боротьбу із російською пропагандою: «Ми активізуємо або координуватимемо дії проти дезінформації та інших форм гібридної війни. Ми підтримуємо український народ у цю темну годину. Навіть крім заходів, які ми оголошуємо сьогодні, ми готові вжити додаткових заходів, щоб притягти Росію до відповідальності за її напад на Україну».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1218
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду