«Українська правда» і фонд savED збирають 4 млн грн на облаштування укриття у Миколаївському ліцеї №55

«Українська правда» і фонд savED збирають 4 млн грн на облаштування укриття у Миколаївському ліцеї №55

18 Липня 2023
2345
18 Липня 2023
17:18

«Українська правда» і фонд savED збирають 4 млн грн на облаштування укриття у Миколаївському ліцеї №55

2345
За наявності безпечного бомбосховища у цій школі зможуть у дві зміни навчатися 3 тисячі дітей, зокрема й діти ВПО.
«Українська правда» і фонд savED збирають 4 млн грн на облаштування укриття у Миколаївському ліцеї №55
«Українська правда» і фонд savED збирають 4 млн грн на облаштування укриття у Миколаївському ліцеї №55

«Українська правда» спільно з Міжнародним благодійним фондом savED оголосили збір коштів на облаштування укриття для Миколаївського ліцею №55, який у новому навчальному році має стати ключовою школою для великого району прифронтового міста.

Від початку повномасштабної війни будівля цього навчального закладу залишається майже неушкодженою, але через відсутність бомбосховища діти змушені навчатися здебільшого у дистанційному форматі, зауважує у своєму матеріалі «УП».

Мета благодійного збору — відновити доступ до офлайн-навчання для учнів ліцею. Сума, необхідна для облаштування якісного укриття, — 4 млн гривень.

«Детектор медіа» поговорив із головною редакторкою «Української правди» Севгіль Мусаєвою і розпитав про деталі цієї благодійної ініціативи.

«Я вже давно знаю Анну Новосад, колишню міністерку освіти, яка є засновницею благодійного фонду savED. Якось у приватній розмові вона розповідала, що вже багато укриттів вони зробили у Чернігівській області, а зараз таким пріоритетом у роботі фонду буде південь нашої країни. «Українська правда» багато допомагає зі зборами на потреби наших військових, але ми ще не брали участі у благодійних зборах на укриття. Ми вирішили, що цього разу "УП" може докластися і допомогти зібрати кошти на облаштування укриття», — розповіла Севгіль Мусаєва.

За її словами, у Миколаєві дуже складна ситуація із забезпеченням доступу дітей до освіти. Миколаївський ліцей №55 — це найбільша школа у місті. За наявності безпечного укриття тут зможуть у дві зміни навчатися 3 тисячі дітей, зокрема й діти ВПО.

«Ми досить пізно почали цей збір, часу у нас не так багато. Звичайно, збори на якісь цивільні потреби йдуть гірше, ніж на потреби військових, і ми це розуміємо. Тому у нас заплановані різні активності. Знімальна група "УП" була в Миколаєві. Ми покажемо цю гімназію, поговоримо з головою обласної військової адміністрації Віталієм Кімом, зустрінемося і поспілкуємося із дітьми, які у цій школі навчаються і будуть навчатися, а також із їхніми батьками. Ми хочемо розповісти про те, з якими труднощами стикаються люди на прифронтових територіях», — сказала головна редакторка «Української правди».

Вона додала, що «УП» і фонд savED запланували рекламну кампанію в соцмережах та деякі інші заходи, аби докласти максимальних зусиль та закрити збір протягом найближчого місяця.

Охочі долучитися до збору коштів на облаштування бомбосховища у Миколаївському ліцеї №55 можуть скористатися реквізитами:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/9n5fV5yaRX

Номер картки банки:

5375 4112 0721 7238

Додаткове посилання на збір:

https://pay.fondy.eu/s/6HgD

Міжнародний благодійний фонд savED працює над відновленням доступу до освіти в громадах, що постраждали від війни РФ проти України. Мета кампанії «До школи знов», яку фонд реалізує зокрема за підтримки «Української правди» та в межах якої збирають кошти на облаштування укриття у Миколаївському ліцеї №55, — облаштувати понад 15 бомбосховищ у школах і дитячих садочках на Чернігівщині, Миколаївщині, Харківщині та Київщині.

Фото: Благодійний фонд savED

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2345
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду