Росія намагається відновити свій вплив на громадську думку в Європі та США

Росія намагається відновити свій вплив на громадську думку в Європі та США

25 Серпня 2023
811
25 Серпня 2023
22:53

Росія намагається відновити свій вплив на громадську думку в Європі та США

811
ФСБ РФ займалася створенням мережі «майбутніх західних впливових осіб», які стали б прихильниками кремлівської політики.
Росія намагається відновити свій вплив на громадську думку в Європі та США
Росія намагається відновити свій вплив на громадську думку в Європі та США

Російські спецслужби використовують спеціальні методи впливу, щоби приховати участь Кремля в культивуванні проросійських та антиукраїнських меседжів у США та Європі, повідомляє «Українська правда» з посиланням на публікацію у The New York Times.

Матеріал американського видання базується на розсекреченому аналізі американської розвідки.

У США вважають, що Росія хоче відновити свій вплив на громадську думку та маніпулювати нею і водночас приховати, що це робота її спецслужб.

Зокрема, Федеральна служба безпеки РФ таємно використовувала союзників усередині номінально незалежних організацій для поширення пропаганди та розвитку зв'язків з новими лідерами. Такі дії путінського режиму було розраховано на тривалий період часу.

Росія ставила за мету розвинути мережу «молодих лідерів», які мають підтримувати кремлівську політику або поширювати проросійські меседжі у своїх країнах. 

Спецоперації РФ спрямовані на формування підтримки Кремля серед американців та європейців, а також на фейкові «народні протести».

У матеріалах американської розвідки згадуються четверо росіян, які жили у США та працювали на російські спецслужби. Зокрема, звинувачена у шпигунстві та оголошена у міжнародний розшук Наталія Бурлінова у навчальних закладах вербувала громадян США для участі у заснованій нею неурядовій організації «Креативна дипломатія».

ФСБ РФ допомагала фінансувати цю організацію, оскільки вона займалася «кампанією з підготовки кадрів». У такий спосіб росіяни намагалися створити мережу «майбутніх західних впливових осіб», які стали б прихильниками та лобістами політики Кремля.

Раніше стало відомо, що російські спецслужби вербували у Польщі агентів, серед яких також були українські біженці, аби відстежувати та зривати транзит західної зброї до України. 

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
811
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду