detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
25.08.2023 22:53
Росія намагається відновити свій вплив на громадську думку в Європі та США
Росія намагається відновити свій вплив на громадську думку в Європі та США
ФСБ РФ займалася створенням мережі «майбутніх західних впливових осіб», які стали б прихильниками кремлівської політики.

Російські спецслужби використовують спеціальні методи впливу, щоби приховати участь Кремля в культивуванні проросійських та антиукраїнських меседжів у США та Європі, повідомляє «Українська правда» з посиланням на публікацію у The New York Times.

Матеріал американського видання базується на розсекреченому аналізі американської розвідки.

У США вважають, що Росія хоче відновити свій вплив на громадську думку та маніпулювати нею і водночас приховати, що це робота її спецслужб.

Зокрема, Федеральна служба безпеки РФ таємно використовувала союзників усередині номінально незалежних організацій для поширення пропаганди та розвитку зв'язків з новими лідерами. Такі дії путінського режиму було розраховано на тривалий період часу.

Росія ставила за мету розвинути мережу «молодих лідерів», які мають підтримувати кремлівську політику або поширювати проросійські меседжі у своїх країнах. 

Спецоперації РФ спрямовані на формування підтримки Кремля серед американців та європейців, а також на фейкові «народні протести».

У матеріалах американської розвідки згадуються четверо росіян, які жили у США та працювали на російські спецслужби. Зокрема, звинувачена у шпигунстві та оголошена у міжнародний розшук Наталія Бурлінова у навчальних закладах вербувала громадян США для участі у заснованій нею неурядовій організації «Креативна дипломатія».

ФСБ РФ допомагала фінансувати цю організацію, оскільки вона займалася «кампанією з підготовки кадрів». У такий спосіб росіяни намагалися створити мережу «майбутніх західних впливових осіб», які стали б прихильниками та лобістами політики Кремля.

Раніше стало відомо, що російські спецслужби вербували у Польщі агентів, серед яких також були українські біженці, аби відстежувати та зривати транзит західної зброї до України. 

 

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY