Воркшоп з гендерної рівності та соціальної інклюзії для учасників PITCHUA+

Воркшоп з гендерної рівності та соціальної інклюзії для учасників PITCHUA+

25 Серпня 2023
1180
25 Серпня 2023
10:00

Воркшоп з гендерної рівності та соціальної інклюзії для учасників PITCHUA+

1180
Участь у воркшопі рекомендується всім, хто подав свої проекти на PITCHUA+.
Воркшоп з гендерної рівності та соціальної інклюзії для учасників PITCHUA+
Воркшоп з гендерної рівності та соціальної інклюзії для учасників PITCHUA+

Освітня Платформа PITCHUA запрошує вас на zoom-воркшоп «Гендерна рівність та соціальна інклюзія (GESI) у створенні соціально важливого контенту» 1 вересня з 12:00 до 15:00. Для участі заповніть форму за посиланням

«Жінки повинні шукати свого чоловіка, геї мають бути смішними і манерними, людей з інвалідністю краще не показувати, бо це відвертає аудиторію», — для творців масового контенту це знайомі твердження, правда? Так само в українській аудіовізуальній індустрії часто можна почути, що, мовляв, як у твоєму серіалі чи фільмі немає персонажів ЛГБТ+ чи всі дійові особи білі, то потрапити на західні фестивалі або продатися на європейські чи американські платформи тепер жодних шансів. Утім останнім часом українські творці контенту дедалі активніше показують готовність до змін.

Чому насправді тематика гендерної рівності та соціальної інклюзії раптом набула такого значення, і особливо в країнах, які Україна бачить своїми партнерами і прагне більшої інтеграції з ними? Як українські творці контенту оцінюють свої спроби подолати стереотипи суспільства? Чи готові ми перейти від задоволення бажання деяких глядачів не бачити на екрані людей з інвалідністю до відображення реалій, у яких через війну люди на протезах  тепер є активною частиною суспільства? А веселкова позначка на лого компанії (навіть телеканалу!) — це якийсь модний флешмоб чи сміливий крок заради кращого розуміння суспільством понять рівності, поваги, прийняття іншого? 

На воркшопі «Гендерна рівність та соціальна інклюзія (GESI) у створенні соціально вагомого контенту» ми говоритимемо про те, чому в більшості західних стримінгових платформ є вимога репрезентації вразливих груп — і не тільки в контенті, а й у вашому колективі — особливо, якщо ви створюєте контент спеціально для них. Говоритимемо про те, як публічні зобовʼязання щодо інклюзивності, які дедалі частіше приймають українські медіакомпанії, впливають на вас як творців контенту.   

Воркшоп вестиме Тимур Левчук — радник з гендерної рівності та соціальної інклюзії проєкту ТСА, експерт з різноманітності та інклюзивності, правозахисник та ЛГБТІК-активіст.  

А також ми ознайомимося з рекомендаціями Адама Сігела (США) — сценариста, продюсера, експерта зі стратегії контенту, консультанта проєктів-переможців конкурсу PITCHUA, та Глена Маззари (США) — голлівудського сценариста та продюсера (The Walking Dead, Criminal Minds: Suspect Behavior, Nash Bridges).

З нетерпінням чекаємо на вас! 

Освітня платформа PITCHUA та грантовий конкурс PITCHUA+ є заходами проєкту Transformation Communications Activity (TCA) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1180
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду