У Болгарії визнають потужний вплив російської пропаганди на країну

У Болгарії визнають потужний вплив російської пропаганди на країну

22 Серпня 2023
1527
22 Серпня 2023
09:18

У Болгарії визнають потужний вплив російської пропаганди на країну

1527
Водночас офіційна Софія намагається посилювати спроможності зі стратегічної комунікації і працювати із союзниками для мінімізації впливу роспропаганди.
У Болгарії визнають потужний вплив російської пропаганди на країну
У Болгарії визнають потужний вплив російської пропаганди на країну

В інформаційному просторі Болгарії вживають заходів для зменшення впливу російської пропаганди. Про це під час брифінгу в Одесі повідомив міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев, передає «Укрінформ».

Міністр зазначив, що в Болгарії наразі немає розвиненого концепту боротьби з пропагандою РФ, що є проблемою.

«Ми розбудовуємо наші спроможності зі стратегічної комунікації і працюємо з нашими союзниками для того, щоб мінімалізувати вплив російської пропаганди, яка, на жаль, досить потужно працює у нашій державі», — визнав Тагарев.

Болгарський міністр додав, що в країні йде робота проти дезінформації, але це потребує об’єднання зусиль уряду й суспільства.

Як повідомляв «Детектор медіа», згідно з даними Фонду гуманітарних і соціальних досліджень — Софія (FHSI), у другому кварталі 2023 року російська пропаганда в інтернет-медіа Болгарії зросла більш ніж утричі порівняно з аналогічним періодом минулого року. За період з 1 по 30 червня 2023 року було виявлено 105 741 пропагандистську статтю. Тоді як протягом п’яти місяців минулого року ця кількість сягала близько 36 000.

Значна частина дезінформації надходить з так званих «грибних сайтів» (недовговічні сайти, що швидко зростають, поширюють фейки і контролюються тим, що FHSI називає «машиною для передруку фейкових новин»).

Основна теза, яку поширюють «грибні сайти», полягає в тому, що Росія виграє війну в Україні, а президент РФ Путін досі має підтримку всього суспільства. Обидва твердження не відповідають дійсності, але подаються як факти в пропагандистських публікаціях.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1527
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду