Пропагандистка Діана Панченко без згоди використовувала контент українських телеканалів

Пропагандистка Діана Панченко без згоди використовувала контент українських телеканалів

30 Січня 2023
4954
30 Січня 2023
21:15

Пропагандистка Діана Панченко без згоди використовувала контент українських телеканалів

4954
Наразі ютуб заблокував відео Панченко, у яких вона використала фрагменти сюжетів «Ради» та Суспільного мовлення.
Пропагандистка Діана Панченко без згоди використовувала контент українських телеканалів
Пропагандистка Діана Панченко без згоди використовувала контент українських телеканалів

Пропагандистка Діана Панченко без згоди використовувала матеріали українських телеканалів у своїх відео на ютубі. «Рада» та Суспільне підтвердили, що деякі вставки в сюжетах Панченко є їхнім контентом. Про це повідомив народний депутат Ярослав Юрчишин у телеграмі з посиланням на опубліковані відповіді телеканалу «Рада» та Суспільного мовлення. 

«Разом із командою знайшли в матеріалах ютуб-каналу "Панченко" відео, які належать нашим мовникам — "Раді" та Суспільному та вказали на порушення авторського права. Звідти відповіли належним чином — на ютубі вже заблоковано кілька роликів пропагандистки, а значить русского міра в інфопросторі стало трішки менше», — написав нардеп.

Як зазначив Юрчишин, він звертався до кількох українських мовників, зокрема,  «1+1», «України», «Ради», Суспільного та інших щодо питання ймовірного порушення їхнього авторського права Діаною Панченко.

У відповіді на запит Суспільне мовлення повідомило, що вже звернувся до Шевченківського управління поліції в Києві із заявою про вчинення адміністративного правопорушення. 

«Рада» та Суспільне подали запит про порушення авторського права, після чого відео Панченко з фрагментами їхнього контенту були заблоковані. 

Нагадаємо, до лютого 2022 року Діана Панченко працювала на так званих «каналах Медведчука», де поширювала проросійські, антизахідні та антиукраїнські наративи. 

11 грудня 2022 року Панченко повідомила, що поїхала до окупованого Донецька. 15 грудня вона оприлюднила фільм з тимчасово окупованих Донецька та Маріуполя. Також Панченко записала розмову з полоненими українськими військовослужбовцями Сергієм Мироненком та бійцем полку «Азов» Михайлом Швецем.

Джерела «Детектора медіа» у правоохоронних органах повідомили, що Панченко не могла опинитися на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області в законний спосіб. Вона виїхала з України в серпні через один із діючих пунктів пропуску на кордоні України і більше не поверталася.

Сама ж Панченко заявила, що потрапити на окуповані Росією території їй «допомогли друзі». За її словами, вона «зараз перебуває не в Україні», але більшість часу проводить «на Донбасі».

15 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти російських пропагандистів, серед яких, зокрема, і Діана Панченко. 

23 грудня 2022 року СБУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Панченко через виправдовування агресії Росії.

У квітні 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з «Рухом Чесно» внесло 100 людей до реєстру державних зрадників, у списку є і Панченко.

24 січня СБУ повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці Діані Панченко через виготовлення та поширення матеріалів, які виправдовують збройну агресію Росії проти України. 

Детальніше про російську пропаганду, яку просувала Панченко, читайте в матеріалі Діана Панченко. Остання путь

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4954
Читайте також
13.12.2022 16:00
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
12 529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду