ПВК «Вагнер» зареєструвалася у Білорусі як освітня організація

ПВК «Вагнер» зареєструвалася у Білорусі як освітня організація

16 Серпня 2023
1014
16 Серпня 2023
23:54

ПВК «Вагнер» зареєструвалася у Білорусі як освітня організація

1014
У білоруському Єдиному держреєстрі юридичних осіб та індивідуальних підприємців відомості про реєстрацію найманців Пригожина з'явилися 3 серпня.
ПВК «Вагнер» зареєструвалася у Білорусі як освітня організація
ПВК «Вагнер» зареєструвалася у Білорусі як освітня організація

Російська воєнізована група найманців «Вагнер», що називає себе приватною військовою компанією, зареєстрована як освітня організація в Білорусі, куди з липня почали передислоковуватися її підрозділиповідомляє CNN.

Про таку реєстрацію найманців Пригожина свідчить білоруський Єдиний державний реєстр юридичних осіб та індивідуальних підприємців.

Юридична особа з назвою ТОВ «Група «Вагнер» була зареєстрована 3 серпня 2023 року Осиповицьким районним виконавчим комітетом у селі Цель (Могильовська область), де нині розміщено табір «вагнерівців».

Єдиним видом діяльності Група «Вагнер» задекларувала освітню діяльність. 

Читайте також: ЗМІ: ПВК «Вагнер» у Білорусі очолив уродженець України Сергій Чубко

Як відомо, після короткочасного невдалого заколоту частини «вагнерівців» у червні 2023 року тим найманцям з угруповання, які відмовилися підписувати контракти з міноборони РФ, дозволили вийти до Білорусі. У липні вони почали прибувати колонами до села Цель Могильовської області.   

Євгеній Пригожин, який офіційно вважається засновником військової компанії «Вагнер», начебто виступив перед своїми найманцями в Білорусі та заявив, що вони займатимуться підготовкою білоруської армії.

25 липня з'явилася інфомація про вже 11-ту колону ПВК «Вагнер», яка прибула до Білорусі. За даними Держприкордонслужби України, станом на 22 липня у Білорусі перебували приблизно 5 тисяч російських найманців ПВК «Вагнер». 

Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі визнала Росію державою-спонсором терористичної групи «Вагнер». 

Фото: телеграм-канал ASTRA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1014
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду