detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
16.08.2023 20:30
Федеральна рада Швейцарії ввела нові санкції проти Росії
Федеральна рада Швейцарії ввела нові санкції проти Росії
Зокрема, Швейцарія заборонила експортувати товари подвійного призначення і продукцію, що сприяє військово-технічному вдосконаленню країни-агресора, ще 87 компаніям з третіх країн.

У середу, 16 серпня, Швейцарія ухвалила рішення про запровадження додаткових санкцій проти РФ. Про це йдеться на сайті швейцарської Федеральної ради, передає «Укрінформ».

Як зазначили у відомстві, нові обмеження об’єднали Швейцарію з ЄС, який раніше затвердив свій одинадцятий пакет санкцій.

28 червня до санкційного списку вже було додано понад сотню додаткових фізичних та юридичних осіб, обмеження Швейцарії ж включають заборону на експорт товарів подвійного призначення і товарів, що сприяють військово-технічному вдосконаленню країни-агресора, для ще 87 компаній. Це стосується фірм із третіх країн, які поставили таку продукцію до Росії.

До переліку товарів, заборонених для експорту, також додали електронні компоненти і прекурсори хімічної зброї.

Окрім цього, заборонено продаж Росії прав на інтелектуальну власність і комерційної таємниці щодо різних товарів. Таке рішення ухвалили для того, щоб країна-агресор не виробляла самостійно продукцію, яку заборонено їй постачати.

Обмеження на транзит через РФ також поширилося на авіаційне паливо та товари для використання в авіаційній чи космічній промисловості.

У фінансовому секторі посадовці розширили чинну заборону на продаж громадянам та організаціям Росії цінних паперів, номінованих у швейцарських франках або в офіційній валюті держави-члена Євросоюзу. Цінні папери забороняють продавати росіянам незалежно від валюти.

Федеральна рада також ухвалює можливості, передбачені ЄС для надання винятків у гуманітарній сфері та з метою виведення швейцарських інвестицій з Росії.

Нагадаємо, у червні Рада Європейського Союзу затвердила 11-й пакет економічних та персональних санкцій проти Росії. У ньому ЄС, зокрема, призупинив ліцензії на мовлення ще п’ятьом медіа, які підконтрольні уряду РФ або ж транслюють російську пропаганду. Це стосувалося RT Balkan, Oriental Review, Tsargrad, New Eastern Outlook і Katehon. 

У попередньому, десятому, пакеті санкцій, запровадженому в лютому 2023 року, ЄС також призупинив ліцензії на мовлення для RT Arabic та Sputnik Arabic.

Фото: Pexels

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY