У школах Криму заборонили піднімати кримськотатарський прапор

У школах Криму заборонили піднімати кримськотатарський прапор

9 Серпня 2023
794
9 Серпня 2023
12:05

У школах Криму заборонили піднімати кримськотатарський прапор

794
Дозволені лише прапори РФ і так званої «республіки Крим».
У школах Криму заборонили піднімати кримськотатарський прапор
У школах Криму заборонили піднімати кримськотатарський прапор

Окупаційна адміністрація Криму заборонила піднімати кримськотатарський стяг разом із прапором РФ і так званої «республіки Крим» на лінійках у школах півострова. Про це повідомляє КримSOS із посиланням на власні джерела.

За даними КримSOS, письмового розпорядження про заборону прапора не було, однак до шкіл приходили «від адміністрації», тобто представники так званого голови Криму Сергія Аксьонова. «На запитання про те, чому не можна піднімати прапор, відповідають, що він ніде не закріплений, є лише прапор РФ та “республіки Крим”», — йдеться у повідомленні на сайті правозахисної організації.

Крім того, у кримських школах заборонили проводити деякі заходи — наприклад, до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня. Напередодні пам’ятних дат у кримськотатарських школах працюватиме спеціальна комісія, оскільки планування таких заходів розглядатиметься як підготовка провокацій.

За словами заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, після окупації Криму Росією на півострові різко знизилася кількість кримськотатарських шкіл.

«В Криму залишилося сім національних шкіл, але насправді не залишилося жодної, тому що навчання проводиться російською мовою, а кримськотатарська мова вивчається як окремий предмет», — розповідав Умеров ще у 2021 році.

Водночас із початку окупації Росія стабільно займається мілітаризацією освіти в школах на півострові.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, як російський агітпроп дискредитує кримських татар.

Також ми повідомляли про те, що, за словами очільника Меджлісу, Росія намагається втримати контроль над Кримом за допомогою пропаганди та репресій.

Фото: qirim.news

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
794
Читайте також
17.08.2023 11:00
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду