У Криму оштрафували правозахисника Джеппарова за чужу публікацію у фейсбуці

У Криму оштрафували правозахисника Джеппарова за чужу публікацію у фейсбуці

7 Липня 2023
1314

У Криму оштрафували правозахисника Джеппарова за чужу публікацію у фейсбуці

1314
На сторінці ініціативи Qirim Gayesi, яку адмініструє Джеппаров, невідомі написали про переміщення громадян України до Криму, зокрема й дітей.
У Криму оштрафували правозахисника Джеппарова за чужу публікацію у фейсбуці
У Криму оштрафували правозахисника Джеппарова за чужу публікацію у фейсбуці

Окупаційний суд у Криму присудив правозахиснику Абдурешиту Джеппарову штраф у 45 тисяч рублів  за «дискредитацію російської армії» у публікації невідомих осіб на сторінці інформаційної ініціативи Qirim Gayesi. Про це повідомляє ініціатива «Кримський процес».

Вирок присудила суддя «Київського районного суду» Сімферополя Оксана Карчевська. Суд допитав особу, яка склала адміністративний протокол, та повторно допитав першого понятого, який скаржився на проблеми з пам'яттю. Він самостійно прийшов на засідання, повідомив, що все згадав, і дав додаткові свідчення.

25 квітня 2023 року у помешканні Джеппарова окупанти знову провели обшук, а наступного дня його заарештували на 12 діб за «непокору поліції».

24 травня Центр з протидії екстремізму РФ склав на Джеппарова ще два адміністративні протоколи — про «дискредитацію використання Збройних сил Російської Федерації» (за ч. 1 статті 20.3.3 КпАП РФ) та «зловживання свободою масової інформації» (за ч. 9 статті 5 КпАП РФ).

Джеппаров, за версією «слідства», адміністрував у фейсбуці сторінку громадського руху Qirim Gayesi («Кримська ідея») і поширив «свідомо недостовірну суспільно значущу інформацію під виглядом достовірних повідомлень» та «висловив свою незгоду з діями Збройних сил Російської Федерації щодо проведення спеціальної військової операції на території України». У публікаціях ідеться про події у Феодосії у квітні 2023 року та переміщення громадян України до Криму, зокрема й про дітей.

13 червня Qırım Gayesi повідомила, що припиняє свою діяльність у фейсбуці через переслідування російськими окупантами правозахисника Абдурешита Джеппарова.

Нагадаємо, у квітні кримськотатарський політв’язень Арсен Джеппаров, незаконно засуджений у справі «Хізб ут-Тахрір», вийшов на волю.

Фото: «Кримський процес»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1314
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду