Два журналісти-колаборанти з Луганщини отримали підозри

Два журналісти-колаборанти з Луганщини отримали підозри

4 Серпня 2023
1297
4 Серпня 2023
14:30

Два журналісти-колаборанти з Луганщини отримали підозри

1297
Кореспонденти місцевих видань після повномасштабного вторгнення РФ в Україну пішли на співпрацю з окупантами.
Два журналісти-колаборанти з Луганщини отримали підозри
Два журналісти-колаборанти з Луганщини отримали підозри

Правоохоронці повідомили про підозру двом колишнім кореспондентам регіональних видань Луганської області. Про це йдеться в дописі на сайті Офісу генерального прокурора. За даними слідства, після повномасштабного вторгнення РФ підозрювані пішли на співпрацю з окупаційною владою.

Житель смт Біловодськ, який працював у місцевій газеті, Олексій Чумак у червні 2022 року очолив окупаційний «відділ внутрішньої та інформаційної політики адміністрації Біловодського району ЛНР». «Він брав участь у масових заходах пропагандистського характеру, а також закликав односельців брати участь у псевдореферендумі про входження до складу РФ, наголошуючи на приналежності громадян України до російського народу», — розповіли в Офісі генпрокурора.

Інший підозрюваний — Володимир Заруба — працював кореспондентом газети «Попаснянський вісник», яку окупанти не лише не закрили, а й ввели до складу «державного унітарного підприємства ЛНР “Луганьмедіа”». Із травня 2022 року Заруба став «головним редактором» видання.

На сторінках «Попаснянського вісника» Заруба поширює фейки про обстріли міста військовослужбовцями Збройних сил України. Також він висвітлював підготовку до проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території регіону і перехід системи освіти окупованої частини Луганщини на стандарти РФ.

Обом колишнім кореспондентам регіональних видань повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Фото: ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1297
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Читачка
271 дн. тому
Не економте на зарплаті для коректора! ЖурналістИ-колаборантИ!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду