МВС створило інформаційну базу воєнних злочинців, виявлених під час російської агресії

МВС створило інформаційну базу воєнних злочинців, виявлених під час російської агресії

3 Серпня 2023
1432
3 Серпня 2023
14:41

МВС створило інформаційну базу воєнних злочинців, виявлених під час російської агресії

1432
В інформаційній підсистемі «Воєнний злочинець» вже зібрано понад 232 тисячі воєнних злочинців та зрадників.
МВС створило інформаційну базу воєнних злочинців, виявлених під час російської агресії
МВС створило інформаційну базу воєнних злочинців, виявлених під час російської агресії

У Міністерстві внутрішніх справ України ідентифікували понад 232 тисячі воєнних злочинців та зрадників, повідомили в правоохоронному відомстві.

Відомості про воєнних злочинців, виявлених під час російської військової агресії, зібрані в міжвідомчій інформаційній підсистемі «Воєнний злочинець». Туди вносять дані всіх ідентифікованих українськими правоохоронцями росіян або громадян України, які воюють на боці так званих ДНР/ЛНР, що беруть участь у військовій агресії РФ проти нашої країни. 

«Цією інформацією ми ділимося з нашими партнерами через канали Європолу. Вони потім самі вирішують, чи закривати цим громадянам доступ до своїх країн, оскільки це потенційні терористи», — розповів заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко

За воєнними злочинцями стежать не тільки українські правоохоронці. «Адже завдяки співпраці з Європолом, коли такі особи заїжджають до інших країн як туристи, то до них вже зовсім інше ставлення. На них звертають увагу, стежать, що вони роблять в країні перебування та з ким зустрічаються. Тобто це додатковий інструмент, який ми надаємо правоохоронним відомствам наших міжнародних партнерів для того, щоб мати ще одну можливість показати кожному злодію, що те, що він перейшов кордони України зі зброєю, це ніколи не буде забуто», — зазначив замміністра.

Станом на 3 серпня до інформаційної підсистеми внесені відомості про 232 131 особу, серед яких:

  • 197 857 військовослужбовців російських окупаційних військ;

  • 3 522 представники незаконних збройних формувань та приватних військових компаній;

  • 3 267 колаборантів та зрадників України;

  • 401 представник військово-політичного керівництва країни-агресора.

Крім Національної поліції України, доступ до підсистеми для наповнення та обміну інформацією мають Служба безпеки України, Офіс генерального прокурора України, Державне бюро розслідувань України, Генеральний штаб ЗСУ, Головне управління розвідки МОУ, Служба зовнішньої розвідки України, Державна прикордонна служба України, Державна пенітенціарна служба України, Національне антикорупційне бюро України, Бюро економічної безпеки України.

Як повідомляв «Детектор медіа», з початку повномасштабного вторгнення, за підрахунками ІМІ, Росія скоїла 524 злочини проти журналістів та медіа в Україні.

Також ми писали про те, що в Україні запустили інтерактивну карту злочинів російських окупантів.

Фото: російські окупанти /  Reuters

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1432
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду