Власником медіасервісу Megogo виявився син ексмера Києва Степан Черновецький

Власником медіасервісу Megogo виявився син ексмера Києва Степан Черновецький

1 Серпня 2023
5394
1 Серпня 2023
18:25

Власником медіасервісу Megogo виявився син ексмера Києва Степан Черновецький

5394
Це випливає з документа, який нещодавно з’явився в розділі «Структура власності» на сайті компанії, та підтверджується іншими джерелами.
Власником медіасервісу Megogo виявився син ексмера Києва Степан Черновецький
Власником медіасервісу Megogo виявився син ексмера Києва Степан Черновецький

Мультимільйонер та фігурант першої двадцятки рейтингу найбагатших людей України від Forbes Ukraine Степан Черновецький є інвестором найбільшого ОТТ-сервісу України Megogo. Про це в інтерв’ю Forbes повідомив співзасновник і співвласник компанії Федір Дроздовський.

«Степан є інвестором нашого проєкту. Інформацію про частки інвестицій ми поки не розголошуємо», — розповів Дроздовський, відповідаючи на запитання Forbes про звʼязок Черновецького з Megogo.

З 2020 року Forbes Ukraine включав Megogo до активів Степана Черновецького на підставі інформації, яку виданню підтверджували двоє українських венчурних інвесторів і троє топів компаній-конкурентів.

Проте Megogo раніше не коментував звʼязок компанії з Черновецьким. А в липні цього року на сайті Megogo в розділі «Структура власності» зʼявився документ, згідно з яким Степан Черновецький є кінцевим бенефіціаром української юрособи ТОВ «Мегого». Це форма про кінцевих бенефіціарів компаній, які зареєструвалися в Нацраді з питань телебачення та радіомовлення. 

Підтверджується ця інформація і на сервісі You Control. ТОВ «Мегого», у свою чергу, належить ланцюжку кіпрських компаній.

Нагадаємо, Megogo — міжнародний медіасервіс, заснований у 2011 році в Києві. Працює в країнах Східної Європи, Центральної Азії та Південного Кавказу, також значна частина каталогу доступна в усьому світі.  Доступний на Smart TV, мобільних пристроях, ПК, ігрових приставках та медіаплеєрах. Медіатека Megogo налічує десятки тисяч одиниць контенту.

Зараз медіасервіс працює в 14 країнах світу. В лютому 2023 року компанія вийшла на ринок Польщі, де за пʼять місяців, за даними Forbes Ukraine, зібрала 20 000 платних абонентів. До повномасштабної війни у Megogo було понад 1,5 млн передплатників в усьому світі. Зараз — 750 тисяч.

Глобальний виторг Megogo в 2022 році впав на 50%, українського сегменту — приблизно на 20–25%. За даними сервісу моніторингу даних «Опендатабот», ТОВ «Мегого» у 2022 році мало дохід в 1,6 млрд грн, у 2021 — 1,4 млрд грн. У компанії працює понад 700 людей. 

Читайте також:

Степан Черновецький — син засновника «Правекс Банку», ексмера Києва Леоніда Черновецького. З  середини 2000-х Черновецький-молодший керував чотирма департаментами на посаді старшого віцепрезидента «Правекс Банку». Після того, як у 2006 році Леоніда Черновецького обрали мером столиці, 27-річний Степан очолив наглядову раду банку. 

Улітку 2008-го італійська фінансова група Intesa Sanpaolo заплатила за «Правекс Банк» $750 млн з одним із найвищих для українського банкінгу мультиплікаторів ціна/власний капітал — 6,5. 

Зараз Степан Черновецький володіє інвестиційним фондом Chernovetskyi Investment Group (CIG), серед активів якого — понад 120 000 кв. м торговельних і офісних площ, переважно в Києві, житлові комплекси «Комфорт Таун», «Тетріс Хол» (перша черга), «Централ Парк», White Lines, Svitlo Park. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5394
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду