detector.media
01.08.2023 18:25
Власником медіасервісу Megogo виявився син ексмера Києва Степан Черновецький
Власником медіасервісу Megogo виявився син ексмера Києва Степан Черновецький
Це випливає з документа, який нещодавно з’явився в розділі «Структура власності» на сайті компанії, та підтверджується іншими джерелами.

Мультимільйонер та фігурант першої двадцятки рейтингу найбагатших людей України від Forbes Ukraine Степан Черновецький є інвестором найбільшого ОТТ-сервісу України Megogo. Про це в інтерв’ю Forbes повідомив співзасновник і співвласник компанії Федір Дроздовський.

«Степан є інвестором нашого проєкту. Інформацію про частки інвестицій ми поки не розголошуємо», — розповів Дроздовський, відповідаючи на запитання Forbes про звʼязок Черновецького з Megogo.

З 2020 року Forbes Ukraine включав Megogo до активів Степана Черновецького на підставі інформації, яку виданню підтверджували двоє українських венчурних інвесторів і троє топів компаній-конкурентів.

Проте Megogo раніше не коментував звʼязок компанії з Черновецьким. А в липні цього року на сайті Megogo в розділі «Структура власності» зʼявився документ, згідно з яким Степан Черновецький є кінцевим бенефіціаром української юрособи ТОВ «Мегого». Це форма про кінцевих бенефіціарів компаній, які зареєструвалися в Нацраді з питань телебачення та радіомовлення. 

Підтверджується ця інформація і на сервісі You Control. ТОВ «Мегого», у свою чергу, належить ланцюжку кіпрських компаній.

Нагадаємо, Megogo — міжнародний медіасервіс, заснований у 2011 році в Києві. Працює в країнах Східної Європи, Центральної Азії та Південного Кавказу, також значна частина каталогу доступна в усьому світі.  Доступний на Smart TV, мобільних пристроях, ПК, ігрових приставках та медіаплеєрах. Медіатека Megogo налічує десятки тисяч одиниць контенту.

Зараз медіасервіс працює в 14 країнах світу. В лютому 2023 року компанія вийшла на ринок Польщі, де за пʼять місяців, за даними Forbes Ukraine, зібрала 20 000 платних абонентів. До повномасштабної війни у Megogo було понад 1,5 млн передплатників в усьому світі. Зараз — 750 тисяч.

Глобальний виторг Megogo в 2022 році впав на 50%, українського сегменту — приблизно на 20–25%. За даними сервісу моніторингу даних «Опендатабот», ТОВ «Мегого» у 2022 році мало дохід в 1,6 млрд грн, у 2021 — 1,4 млрд грн. У компанії працює понад 700 людей. 

Читайте також:

Степан Черновецький — син засновника «Правекс Банку», ексмера Києва Леоніда Черновецького. З  середини 2000-х Черновецький-молодший керував чотирма департаментами на посаді старшого віцепрезидента «Правекс Банку». Після того, як у 2006 році Леоніда Черновецького обрали мером столиці, 27-річний Степан очолив наглядову раду банку. 

Улітку 2008-го італійська фінансова група Intesa Sanpaolo заплатила за «Правекс Банк» $750 млн з одним із найвищих для українського банкінгу мультиплікаторів ціна/власний капітал — 6,5. 

Зараз Степан Черновецький володіє інвестиційним фондом Chernovetskyi Investment Group (CIG), серед активів якого — понад 120 000 кв. м торговельних і офісних площ, переважно в Києві, житлові комплекси «Комфорт Таун», «Тетріс Хол» (перша черга), «Централ Парк», White Lines, Svitlo Park. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY