MEGOGO оновив айдентику: медіасервіс презентував новий логотип та шрифт

MEGOGO оновив айдентику: медіасервіс презентував новий логотип та шрифт

12 Травня 2023
4470

MEGOGO оновив айдентику: медіасервіс презентував новий логотип та шрифт

4470
Новий дизайн: медіасервіс MEGOGO презентував айдентику.
MEGOGO оновив айдентику: медіасервіс презентував новий логотип та шрифт
MEGOGO оновив айдентику: медіасервіс презентував новий логотип та шрифт

Медіасервіс MEGOGO представив оновлений візуальний стиль. Айдентику розробив Володимир Смирнов, арт-директор MEGOGO і дизайн-директор Spilka design büro. Презентація ребрендингу пройшла в MacPaw Space у форматі лекції про сучасний дизайн.

Відтепер платформа має оновлений логотип, бренд-моушен, яскравих персонажів і власний корпоративний шрифт – MEGOGO Interface та MEGOGO Display, створений українським дизайнером Дмитром Растворцевим спеціально для MEGOGO.

Логотип сервісу зробили мінімалістичним та мʼякшим для сприйняття, адже ключова цільова аудиторія MEGOGO – сімейна. Бренд відмовився від форми з гострими кутами, її зробили більш заокругленою, при цьому залишили фірмовий мʼятний колір MEGOGO. А щоб більш урізноманітнити використання логотипу та зручно поєднувати з іншими кольорами, до нього можна додавати градієнт. Також оновили бренд-моушен з фірмовим джинглом, який відтворюється під час запуску контенту. Звук для анімованого лого спеціально для MEGOGO написав саундпродюсер та композитор Олександр Філоненко, що співпрацював з відомими світовими брендами. 

«Нова айдентика MEGOGO – це не революція, а еволюція. Це про усунення всіх недоліків, що були знайдені під час експлуатації попередньої версії та доробка візуальних інструментів, яких не вистачало. І що приємно, нова айдентика MEGOGO – це і про віднайдення своєї української ідентичності. За це відповідає шрифт, розроблений Дмитро Растворцевим і натхненний творчістю Василя Кричевського» – зазначає Володимир Смирнов. 

Рішення про оновлення айдентики було для компанії стратегічним, адже MEGOGO  працює по всьому світу і репрезентує український бізнес на багатьох ринках. Воно дозволило осучаснити логотип та зберегти його впізнаваність.

«Нарешті світ заново відкриває Україну! Серед іншого цікавість викликають й українські бренди. Тож ми впевнені, що сьогодні кожен український бізнес, а особливо міжнародний, має гідно представляти країну, як з точки зору технологій та процесів, так і візуально. Саме тому, попри всі складнощі та виклики, ми не відкладаємо заплановане оновлення айдентики та презентуємо на всіх ринках нашої присутності сучасний яскравий український бренд» – коментує маркетинг-директорка MEGOGO Валерія Толочина 

Велику увагу MEGOGO приділили й фірмовому шрифту. Над ним працював Дмитро Растворцев, відомий за шрифтами для «Дії», Національного художнього музею, ЗСУ та іншими. Для створення надихалися роботами архітектора, графіка, арт-директора та художника Василя Кричевського, який свого часу був тісно повʼязаний з кіно та розробляв варіанти Державного Герба та валюти УНР. Цифри ж навіяні технікою України радянських часів.

До цього масштабне оновлення айдентики MEGOGO проводив у 2016-му році. За цей час стиль став впізнаваним, втім, за 6 років функціонування потребував деяких змін. Зокрема поставало питання у тому, щоб прибрати дрібні деталі та зробити спрощену геометрію логотипу, створити ілюстрації із фірмовими персонажами і більш цікаві анімації. Все це і можна побачити в оновленій айдентиці MEGOGO.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4470
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду