У Верховній Раді хочуть провести переакредитацію журналістів

У Верховній Раді хочуть провести переакредитацію журналістів

1 Серпня 2023
2222
1 Серпня 2023
17:21

У Верховній Раді хочуть провести переакредитацію журналістів

2222
Від початку повномасштабного вторгнення РФ до України представники медіа не мають доступу до роботи в будівлі Верховної Ради.
У Верховній Раді хочуть провести переакредитацію журналістів
У Верховній Раді хочуть провести переакредитацію журналістів

Апарат Верховної Ради України планує запустити процес переакредитації парламентських журналістів. Про це під час пресконференції в Укрінформі розповів перший заступник голови ВРУ Олександр Корнієнко

За його словами, повноцінний допуск представників ЗМІ до парламенту зараз неможливий з безпекових міркувань. Зокрема, тому, що Верховна Рада розташовується в урядовому кварталі, щодо якого від початку повномасштабного російського вторгнення здійснюються комплексні охоронні заходи.

Крім того, за даними Корнієнка, парламентські акредитації на сьогодні мають близько 4,5 тисяч медійників, серед яких можуть бути представники й проросійських ЗМІ, що становити загрозу національній безпеці України.

«Ми закликаємо апарат Верховної Ради швидше запустити процес переакредитації парламентських журналістів. Апарат має свій план, як вони будуть це робити», — зауважив перший віцеспікер українського парламенту.

Він також підкреслив, що залишається потенційна можливість відкриття пресцентру для роботи журналістів за межами урядового кварталу. Однак питання щодо його функціонування наразі не розв'язано.

Нагадаємо, з 24 лютого 2022 року, від початку повномасштабного вторгнення РФ до України, журналісти не мають доступу до роботи в будівлі Верховної Ради з міркувань безпеки.

У травні 2022 року голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що парламентські журналісти поки що не зможуть повернутися до роботи в стінах Верховної Ради, оскільки це пов'язано з високим рівнем небезпеки.

Тоді ж спікер ВР розповів про те, що у Верховній Раді планують переглянути акредитації журналістів та виключити з цього переліку проросійські медіа.

У вересні 2022 року заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк в інтерв'ю Укрінформу повідомила, що в Києві буде відкрито альтернативний пресцентр для роботи парламентських журналістів і висвітлення діяльності парламенту. 

Також «Детектор медіа» писав про те, як країна втрачає публічність парламенту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2222
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду