detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
23.07.2023 14:35
Євросоюз засудив російську атаку на центр Одеси
Євросоюз засудив російську атаку на центр Одеси
Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель: «Постійний ракетний терор проти Одеси, міста, що має захисний статус ЮНЕСКО, — це ще один воєнний злочин Кремля».

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель назвав воєнним злочином останній удар Росії по історичному центру Одеси.

«Постійний ракетний терор проти Одеси, міста, що має захисний статус ЮНЕСКО, — це ще один воєнний злочин Кремля. Також зруйновано головний православний собор міста, об’єкт світової культурної спадщини» написав Боррель у твітері.

Він також зазначив, що по всій Україні постраждали сотні інших історичних пам’яток.

Continuous Russian missile terror on @UNESCO-protected #Odesa constitutes yet another war crime by the Kremlin, demolishing also the main Orthodox Cathedral -a world heritage site.

Russia has already damaged hundreds of cultural sites, trying to destroy Ukraine.#Accountability pic.twitter.com/S3cG7hymzd

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) July 23, 2023

У ніч на 23 липня Росія здійснила ракетну атаку на Одесу. За даними Одеської ОВА, у місті зруйновані шість будинків. Понад 40 будівель понівечено. Також серйозно постраждав Спасо-Преображенський собор.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що росіяни вночі обстріляли Одеську область 19 ракетами різних типів. З них 9 збили Сили ППО.

Після того, як диктатор Путін 17 липня оголосив про вихід Росії із «зернової угоди», РФ два дні поспіль обстрілювала порти Одеси та Чорноморська, яким завдала значних пошкоджень, а в ніч на 20 липня завдала удару також по Миколаєву, хоча його порт не був задіяний у функціонуванні зернової ініціативи.

22 липня ЮНЕСКО засудило атаки РФ на історичний центр Одеси, що спричинило пошкодження будівель культурного значення.

Фото: Жозеп Боррель / твітер

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY