Поетка і режисерка Ірина Цілик стала амбасадоркою Українського ветеранського фонду

Поетка і режисерка Ірина Цілик стала амбасадоркою Українського ветеранського фонду

21 Липня 2023
905
21 Липня 2023
10:38

Поетка і режисерка Ірина Цілик стала амбасадоркою Українського ветеранського фонду

905
Ірина Цілик: Якщо я зможу бути хоч чимось корисною для людей, які захищають мене від агресії Росії, це мій спосіб хоч трішки подякувати їм.
Поетка і режисерка Ірина Цілик стала амбасадоркою Українського ветеранського фонду
Поетка і режисерка Ірина Цілик стала амбасадоркою Українського ветеранського фонду

Поетка і кінорежисерка Ірина Цілик стала амбасадоркою Українського ветеранського фонду (УВФ). Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

«Як дружина ветерана війни, як подруга та знайома багатьох ветеранів і ветеранок, я знаю, що існує чимало різних форм підтримки цих людей. Намагаюся використовувати ті варіанти, які мені доступні, а також планую у власний спосіб (літературою, кіно, постами у фейсбуці навіть) ще більше підсвічувати проблеми, потреби, можливі радості знайомих і дуже багатьох незнайомих мені людей, які захищали й захищають нас усіх», — написала поетка.

За її словами, «важливо наводити різкість на корисну для них та їхніх родин інформацію, будувати певні містки між тими, хто їх потребує».

У коментарі «Читомо» Ірина Цілик розповіла, що причинами рішення стати амбасадоркою УВФ є те, що вже довгий час її оточують люди, які або самі воюють, або чекають на своїх рідних з війни. Це і чоловік Ірини Артем Чех, письменник, ветеран, чинний військослужбовець, і знайомі та друзі військові, і кілька подруг-членкинь жіночого ветеранського руху.

Загалом, за її словами, якщо говорити про українських ветеранів, членів їхніх родин та родин полеглих захисників, цифра вже сягає кількох мільйонів людей.

«Усі вони, а ще сотні тисяч інших людей, яких я не знаю особисто, повертаючись з фронту й намагаючись адаптуватися до мирного життя, потребують підтримки й допомоги», —  наголошує Цілик.

Український ветеранський фонд — державна установа у сфері управління Міністерства у справах ветеранів України, платформа розвитку ветеранських можливостей та перший в Україні фонд, який за кошти державного бюджету, співфінансування українських і міжнародних партнерів, сприяє бізнесу і стартапам ветеранів, їхніх родин, сімей загиблих захисників і захисниць, підтримує проєкти громадських організацій, які працюють з ветеранами.

Окрім Ірини Цілик, амбасадорами УВФ є фронтмен гурту «Без обмежень» Сергій Танчинець, американський ветеран Роберт Мюрет і співзасновник та CEO компанії Uklon Дмитро Дубровський.

Ірина Цілик — українська кінорежисерка, письменниця. Є авторкою кількох збірок поезії, прози і дитячих видань, кіносценаріїв та ігрового фільму «Я і Фелікс». Лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка та американського кінофестивалю «Санденс» за найкращу режисерську роботу в категорії світового документального кіно за стрічку «Земля блакитна, ніби апельсин». Членкиня Європейської кіноакадемії та Українського ПЕН. Одружена з українським письменником та військовослужбовцем Артемом Чехом.

Фото: Ірина Цілик / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
905
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду