Більше 40% ветеранів війни вважають, що суспільство їх не поважає, — опитування

Більше 40% ветеранів війни вважають, що суспільство їх не поважає, — опитування

20 Листопада 2023
1408
20 Листопада 2023
22:25

Більше 40% ветеранів війни вважають, що суспільство їх не поважає, — опитування

1408
Крім того, 1/5 частина респондентів вважає, що держава зовсім не виконує своїх зобов’язань перед ветеранами, а 2% відповіли навпаки — цілком виконує.
Більше 40% ветеранів війни вважають, що суспільство їх не поважає, — опитування
Більше 40% ветеранів війни вважають, що суспільство їх не поважає, — опитування

Більше 40% ветеранів вважають, що суспільство не поважає таких, як вони.

Про це свідчать результати онлайн-опитування «Портрет ветерана», які були оприлюднені в Медіацентрі «Україна», передає Укрінформ.

«Ми запитували наших ветеранів, чи поважає сьогодні суспільство ветеранів. І тут ми бачимо, що скоріше поважає — 38,8%, а 34,3% вважає, що скоріше не поважає», — сказала начальниця відділу навчально-аналітичної роботи Українського ветеранського фонду Мінветеранів Юлія Кіріллова.

За її словами, крім того, 9,8% опитаних сказали, що українське суспільство зовсім не поважає ветеранів, а 4,5% переконані, що однозначно поважає. Водночас для 12,6% опитаних було важко дати відповідь на це питання.

Кіріллова зазначила, що в лютому 2023 року 9,5% ветеранів вважали, що суспільство однозначно їх поважає, і лише 4% говорили, що зовсім не поважає.

Згідно з дослідженням, близько половини респондентів (44,6%) відповіли, що держава скоріше не виконує своїх зобов’язань перед ветеранами. Натомість 18,8% опитаних вважає, що скоріше виконує.

1/5 частина респондентів вважає, що держава зовсім не виконує своїх зобов’язань перед ветеранами, а 2% відповіли навпаки — цілком виконує. Для близько 13% респондентів було важко дати відповідь на це питання.

Четверте загальнонаціональне онлайн-опитування було проведене Соціологічною групою «Рейтинг» за ініціативи Українського ветеранського фонду Мінветеранів. Опитування проводили у вересні-жовтні 2023 року. У ньому взяли участь 2457 осіб з-поміж ветеранів та ветеранок, чинних військовослужбовців.

Читайте також: Кампанія «Подаруй підтримку тим, хто захищає» закликала донатити на сесії терапії для військових

У зв’язку з важкодоступністю респондентів вимоги до вибірки не встановлювалися. Опитування не є репрезентативним, проте відображає загальну проблематику цільової аудиторії.

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1408
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду