Стрічку Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» можна переглянути онлайн

Стрічку Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» можна переглянути онлайн

8 Травня 2022
1539
8 Травня 2022
14:07

Стрічку Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» можна переглянути онлайн

1539
«Земля блакитна, ніби апельсин» доступна на території України з англійськими субтитрами.
Стрічку Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» можна переглянути онлайн
Стрічку Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» можна переглянути онлайн

На Takflix доступна стрічка Ірини Цілик, що здобула нагороду як найкраща режисерська робота у міжнародном конкурсі документальних фільмів кінофестивалю «Санденс» (2020) та була відзначена на численних кінофестивалях.

Стрічку «Земля блакитна, ніби апельсин» можна переглянути на території України з англійськими субтитрами.

Це фільм про сім’ю із так  званої «червоної зони» Донбасу. 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Обстріли у Красногорівці, де живуть герої стрічки, не припиняються. Але, попри всі труднощі, ця родина є дуже дружньою і життєрадісною. Мама й діти мають захоплення, грають на музичних інструментах і навіть знімають самотужки фільм про своє життя під час війни.

Зйомки стрічки проходили у Красногорівці, Авдіївці, Кураховому Донецької області, а також у Києві. Певний час знімальна група та режисерка Ірина Цілик жили разом з сім’єю Ганни.

«Насправді, наш фільм не про війну, вона виступає тут лише тлом. Це фільм про дорослішання. Про балансування між війною та миром. Про самотерапію за допомогою кіно. І про багато інших речей, які можуть бути близькими та зрозумілими різним людям у світі», – каже про свою роботу Ірина Цілик.

Нагадаємо, Світова прем’єра фільму «Земля блакитна, ніби апельсин» відбулася у конкурсній секції World Documentary Competition кінофестивалю «Санденс».

Європейська прем’єра пройшла на 70-му Берлінському кінофестивалі в рамках програми Generation 14Plus, а українська – на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, де «Земля блакитна, ніби апельсин» стала найкращим фільмом Національного та Міжнародного конкурсів.

Стрічку ірини Цілик визнано найкращим документальним фільмом року за версією Національної премії кінокритиків «Кіноколо». Фільм також отримав Гран-прі журі в категорії документального кіно 47-го Міжнародного кінофестивалю в Сіетлі (SIFF). 

Картина загалом отримала більше 20 престижних нагород, а також увійшла до офіційних програм відомих міжнародних кінофестивалів: CPH:DOX у Данії, Hot Docs у Канаді, MoMA Doc Fortnight у США, IDFA у Нідерландах – найбільшого кінофестивалю документального кіно у світі, та ще понад 70 інших фестивалів.

«Земля блакитна, ніби апельсин» – на 34-тій позиції в списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно від Національного центру Олександра Довженка.

Постер: «Артхаус Трафік»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1539
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду