СБУ припинила у Києві діяльність чергового рупора Кремля

СБУ припинила у Києві діяльність чергового рупора Кремля

11 Липня 2023
1242
11 Липня 2023
13:04

СБУ припинила у Києві діяльність чергового рупора Кремля

1242
Інтернет-агітатор «розганяв» прокремлівську пропаганду антисемітського характеру.
СБУ припинила у Києві діяльність чергового рупора Кремля
СБУ припинила у Києві діяльність чергового рупора Кремля

Кіберфахівці Служби безпеки у Києві викрили чергового проросійського інтернет-агітатора. Про це повідомляє головне управління СБУ Києва та Київської області. 

Зловмисник через соціальні мережі розповсюджував фейкові відеоматеріали і дописи про «теорію світової змови семітів» та ставив під сумнів існування української державності.

Встановлено, що 37-річний волинянин, який  орендував житло у столиці, є палким прихильником московського патріархату. Він інформаційно підтримував акції вірян та ченців УПЦ МП, які перешкоджають роботі Комісії Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

Використовуючи псевдонім «Скіф», чоловік створив та адміністрував мережу власних акаунтів у соціальних мережах Facebook, TikTok, ВКонтакте. Через них він поширював кремлівські наративи, зокрема антиукраїнського та ксенофобського спрямування.

Загальна аудиторія пропагандиста становила майже 20 000 осіб.

У результаті обшуку за адресою проживання фігуранта кримінального провадження в Оболонському районі столиці правоохоронці виявили та вилучили гаджети з доказами його протиправної діяльності на користь країни-агресора.

Слідчі Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області оголосили інтернет-агітатору про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ в Україні, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Заходи із викриття та документування протиправної діяльності проводили співробітники ГУ СБ України у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1242
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду