СБУ викрила міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агітаторів

СБУ викрила міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агітаторів

17 Квітня 2023
871
17 Квітня 2023
13:40

СБУ викрила міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агітаторів

871
До її складу входили шестеро осіб у чотирьох регіонах України, зокрема провідний інженер заводу «Антонов» у Києві.
СБУ викрила міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агітаторів
СБУ викрила міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агітаторів

Співробітники Служби безпеки України викрили міжрегіональну мережу прокремлівських інтернет-агітаторів. До її складу входили шестеро осіб у чотирьох регіонах України, повідомила пресслужба відомства.

Пропагандисти публічно підтримували війну Росії проти України та закликали до зміни українських кордонів.

Для цього вони створили декілька профілів у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні. Більшу частину їхнього деструктивного контенту поширювали й на російських інтернет-ресурсах.

У Києві проросійською агітацією займався провідний інженер підрозділу авіаційної безпеки держпідприємства «Антонов». У російських соцмережах він поширював відео з виступами Рамзана Кадирова, де той закликав до «приєднання» окупованих районів України до складу РФ.

В Івано-Франківській області російську агресію виправдовувала мешканка Калуша. Вона пропонувала видати російським загарбникам «головних бандерівців» і засуджена до 5 років 6 місяців позбавлення волі.

На Закарпатті правоохоронці затримали жителя Берегівського району, який виправдовував псевдореферендуми в окупованих районах на півдні та сході України.

Також на Закарпатті співробітники СБУ викрили двох ворожих агітаторів з Білорусі, які мали посвідки на проживання в Україні. За даними слідства, чоловіки створили декілька пропагандистських профілів у соцмережах, на яких дискредитували Сили оборони та розпалювали антисемітські настрої.

У Запоріжжі про підозру правоохоронці повідомили чоловікові, який на своїх сторінках у соцмережах вихваляв російських окупантів та виправдовував їхні злочини проти мирних жителів.

Щодо всіх інтернет-агітатори тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, раніше СБУ заявила про затримання у Кропивницькому організатора ботоферми, який співпрацював з російськими спецслужбами і продавав їм фейкові акаунти українців.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
871
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду