«Заборона» відмовилася від російської версії сайту

«Заборона» відмовилася від російської версії сайту

2 Березня 2022
1580

«Заборона» відмовилася від російської версії сайту

1580
З 2018 року матеріали «Заборони» виходили трьома мовами: українською, російською та англійською.
«Заборона» відмовилася від російської версії сайту
«Заборона» відмовилася від російської версії сайту

Редакція «Заборони» 2 березня повідомила, що назавжди відмовилися від російської версії сайту видання.

Після вторгнення Росії за підтримки Білорусі в Україну видання вирішило не перекладати власні матеріали. З 2018 року матеріали «Заборони» виходили трьома мовами: українською, російською та англійською.

«Ми прийняли рішення, що більше не можемо і не хочемо перекладати наші матеріали на мову країни, яка вбиває мирне населення і наших воїнів. Редакція "Заборони" завжди виступала проти насильства, дискримінації, порушень прав людини та злочинів проти людяності. Ми проти утисків громадян незалежно від того, якою мовою вони говорять. Проте ми не хочемо більше давати саме росіянам можливість вільно користуватися інформацією, яка є результатом нашої роботи. Росіяни, яким хочеться щось прочитати, можуть скористатися Google Translate, якщо Google не заблокує свої сервіси на території Росії», — йдеться в повідомленні.

Останній російськомовний текст на «Забороні» вийшов 2 березня: «Русский военный корабль, самолет, ракета, русский военный и мирный гражданин, поддерживающий Россию в этой войне, — идите на х*й. Справедливый мир победит».

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Водночас компанія Reface просить українців надсилати їм супутникові знімки або ж контакти людей, які мають до них доступ, щоби на основі світлин розробити алгоритм, який зможе швидко виявляти місця розташування ворожих військ. Головні новини про російське вторгнення за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Заборона

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1580
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду