Журналістка Леся Падалка повернулася до команди видання LB.ua

Журналістка Леся Падалка повернулася до команди видання LB.ua

1 Березня 2024
1010
1 Березня 2024
18:58

Журналістка Леся Падалка повернулася до команди видання LB.ua

1010
Медійниця висвітлюватиме життя Києва та діяльність столичної влади.
Журналістка Леся Падалка повернулася до команди видання LB.ua
Журналістка Леся Падалка повернулася до команди видання LB.ua

Журналістка Леся Падалка, яка з 2015-го по 2020 рік уже працювала в LB.ua, повернулась у видання. Про це повідомила шефредакторка медіа Соня Кошкіна, написавши у фейсбуку: «Київрада, що ти там, спиш? Не варто. Леся Падалка повернулась в команду Lb.ua. І тепер у нас знов буде багато про Київ. І не тільки. Так шо столичним чиновникам — приготуватися»

Заступниця головреда Lb.ua Вікторія Гуерра також присвятила цій події допис, у якому йдеться: «Цієї весни ми святкуємо повернення до команди LB.ua суперпрофесійної оглядачки Лесі Падалки. Її уважний та прискіпливий погляд буде спрямовано в першу чергу на київську тематику. Так що для Хрещатика,36 це сумна новина, а для качечок і озер, звісно, хороша»

Леся Падалка, серед місць роботи якої були й інші видання, а також організація Transparency International Ukraine (проєкт Dozorro), у розмові з «Детектором медіа» повідомила подробиці: «Як журналіст я вже декілька років спеціалізуюся на київській тематиці, в якій мене цікавлять передусім прозорі правила гри всіх структур міської влади та її взаємодія із громадою. Почавши раз розслідувати ці теми, я досі не можу зупинитися».

За словами медійниці, Київ та діяльність владних структур столиці продукують дуже багато тем для небайдужих журналістів, а особливо розслідувачів. І ці теми не так ретельно досліджуються, як, наприклад, ті, що пов’язані з діяльністю центральних органів влади. «Тому я робитиму те, що і робила й раніше — на прикладі конкретних кейсів показуватиму, як у нас все працює у столиці і що варто змінювати», — розповіла Леся Падалка.

Стаття «“Стадіони майбутнього”. Як у Києві за три роки не змогли відремонтувати два стадіони за 87 млн грн» була матеріалом, з якого Падалка починала свою розслідувальницьку діяльність, пов'язану з Києвом, в Lb.ua. А після її статті «Soft power, або Як я стала головною по качечках» Лесю стали сприймати як свою київські активісти, які борються проти знищення столичних водойм.

Раніше «ДМ» повідомляв про те, що єпископ Івано-Франківський і Коломийський УПЦ МП Никита (Сторожук) подав до суду на видання LB.ua через поширення інформації про те, що співробітники СБУ під час безпекових заходів заскочили його в момент близькості з 17-річним хористом. Він називає цю інформацію наклепом.

Також ми писали про те, що в чеському видавництві Jota вийшла книга «Україна: особисті свідчення та геополітичні причини російсько-української війни», яку журналістка, шефредакторка LB.ua Соня Кошкіна написала у співавторстві з Радомиром Мокриком, істориком, культурологом, науковим працівником Інституту східноєвропейських студій Карлового університету в Празі.

Фото надане Лесею Падалкою

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1010
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду