ЗМІ: Фірташ не має акредитації в установі ООН

ЗМІ: Фірташ не має акредитації в установі ООН

5 Липня 2023
1292

ЗМІ: Фірташ не має акредитації в установі ООН

1292
Нещодавно він отримав від Білорусі дипломатичну посаду у Відні, щоб залишитися в Австрії та уникнути екстрадиції до США.
ЗМІ: Фірташ не має акредитації в установі ООН
ЗМІ: Фірташ не має акредитації в установі ООН

Український бізнесмен Дмитро Фірташ не отримав акредитації при Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO).

Про це кореспондентові «Укрінформу» повідомив речник UNIDO Кай Бетке.

«Можу підтвердити, що пан Дмитро Фірташ не акредитований при UNIDO», — сказав він.

Нещодавно олігарх отримав від Білорусі статус радника постійного представництва при міжнародних організаціях у Відні, щоб залишитися в Австрії та уникнути екстрадиції до США, де на нього чекає кримінальне провадження за підозрою в корупції.

Водночас Міністерство юстиції Австрії повідомило суду, що Фірташ не акредитований належним чином при UNIDO і не має відповідної акредитаційної картки від австрійського міністерства закордонних справ. Це означає, що австрійський уряд не вважає бізнесмена особою, на яку поширюється імунітет дипломата.

16 червня 2023 року вища судова інстанція заявила, що ухвалила рішення на користь Фірташа і не дозволила відновлення процедури екстрадиції, скасувавши рішення 2017 року. Причиною стали нові надані докази.

Нагадаємо, у травні цього року ми писали, що СБУ повідомила про підозру Дмитру Фірташу,  а також його топменеджерам. Їх підозрюють у привласненні державного газу вартістю 18 мільярдів гривень. За даними ЗМІ, 15 травня в керівників фірм Фірташа пройшли обшуки.

У СБУ заявили, що «п’ятьом фігурантам, які переховуються від правосуддя за кордоном, підозру повідомлено заочно, вирішується питання щодо оголошення їх у міжнародний розшук».

За інформацією джерел «Детектора медіа» у правоохоронних органах, обшуки не відбувались у приміщеннях телеканалу «Інтер», який належить Фірташу, а підозри бізнесмену стосуються лише газової теми.

Фірташа затримали в Австрії в березні 2014 року на запит американських слідчих, але випустили під заставу у 125 мільйонів євро. Відтоді він оскаржував свою екстрадицію в США. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Фото: obozrevatel

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1292
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду