Group DF щодо підозри Фірташу: Висунуті звинувачення безпідставні

Group DF щодо підозри Фірташу: Висунуті звинувачення безпідставні

15 Травня 2023
1057
15 Травня 2023
22:54

Group DF щодо підозри Фірташу: Висунуті звинувачення безпідставні

1057
Group DF: Група заявляє про безпідставність та неспроможність висунутих звинувачень, оприлюднених сьогодні в матеріалах СБУ.
Group DF щодо підозри Фірташу: Висунуті звинувачення безпідставні
Group DF щодо підозри Фірташу: Висунуті звинувачення безпідставні

Група компаній Group DF назвала підозри бізнесменові Дмитру Фірташу та його топменеджменту безпідставними та вважає, що дії правоохоронців є «тиском на бізнес Групи».

«Group DF категорично спростовує всі звинувачення, висунуті СБУ та БЕБ проти наших бізнесів, топменеджерів та акціонера Групи Дмитра Фірташа. Серія обшуків на підприємствах Групи, кримінальні справи, підозри та безпідставні звинувачення, про які повідомили в СБУ, не мають під собою юридичного підґрунтя і є частиною корупційного тиску на бізнес Групи»,говориться в заяві Group DF.

Group DF вважає, що «країна, яка сьогодні бореться за європейські цінності на передовій, не може допустити того, щоб скотитися в епоху більшовицького воєнного комунізму та займатися незаконною експропріацією бізнесу».

«Група заявляє про безпідставність та неспроможність висунутих звинувачень, оприлюднених сьогодні у матеріалах СБУ. Адвокати Групи та акціонера відстоюватимуть інтереси бізнесів, персоналу та акціонера в українських та міжнародних судах та доведуть свою правоту», — зазначено в заяві.

15 травня СБУ повідомила про підозру Дмитру Фірташу,  а також його топменеджерам. Їх підозрюють у привласненні державного газу вартістю 18 мільярдів гривень. За даними ЗМІ, 15 травня в керівників фірм Фірташа пройшли обшуки.

У СБУ заявили, що «п’ятьом фігурантам, які переховуються від правосуддя за кордоном, підозру повідомлено заочно, вирішується питання щодо оголошення їх у міжнародний розшук».

За інформацією джерел «Детектора медіа» у правоохоронних органах, обшуки не відбувались у приміщеннях телеканалу «Інтер», який належить Фірташу, а підозри бізнесмену стосуються лише газової теми.

Фірташ є одним з найбагатших бізнесменів України, зараз він перебуває у Відні під домашнім арештом через справу ФБР проти нього. Зокрема, його звинувачують у відмиванні грошей та участі в корупційних схемах. Через міжнародну групу компаній Group DF Фірташ контролює медіагрупу Inter Media Group (до складу якої входить, зокрема, телеканал «Інтер»). 

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1057
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду