Австрійська газета Wiener Zeitung переходить в онлайн з липня цього року

Австрійська газета Wiener Zeitung переходить в онлайн з липня цього року

30 Червня 2023
1237
30 Червня 2023
20:26

Австрійська газета Wiener Zeitung переходить в онлайн з липня цього року

1237
Газету заснували в 1703 році.
Австрійська газета Wiener Zeitung переходить в онлайн з липня цього року
Австрійська газета Wiener Zeitung переходить в онлайн з липня цього року

Одна з найстаріших газет світу, яка досі виходила друком, — австрійська Wiener Zeitung — переходить в онлайн з липня цього року. Таке рішення ухвалив парламент Австрії, пише «Бабель» із посиланням на повідомлення газети.

Роль газети як офіційного джерела інформації виконуватиме її інтернет-аналог. Так вимагає європейська директива про публікацію офіційної інформації в інтернеті. Через це відпала потреба у друкованій версії.

Останній друкований щоденний випуск Wiener Zeitung запланували на 30 червня. Після цього газета робитиме близько десяти друкованих тиражів на рік.

Також у планах Wiener Zeitung — створення медіахабу, контент-агентства та навчального центру для журналістів. На нову бізнес-модель газети уряд виділить €16,5 мільйона.

Утім, заступник головного редактора Wiener Zeitung Матіас Зіглер каже: «Дехто побоюється, що уряд просто хоче зберегти бренд Wiener Zeitung з його 320-річною історією, але ніхто не знає, як виглядатиме майбутнє видання — чи залишиться воно серйозною журналістикою».

Газету Wiener Zeitung заснували у 1703 році. Тоді її назвали Wiennerisches Diarium, теперішню назву вона отримала в 1780 році. Спочатку газета була приватною і виходила двічі на тиждень, а в 1857 році її націоналізував імператор Австрії Франц Йосиф I. Завдяки цьому Wiener Zeitung стала офіційною газетою країни.

Всесвітня асоціація видавців газет і новин у 2004 році визнала Wiener Zeitung однією з найстаріших газет, які досі друкуються.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що українська редакція журналу Vogue презентувала перше друковане видання від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Воно присвячене незламності українців та внеску кожного у спільну перемогу.

6 квітня вийшов перший номер відновленого друкованого журналу NV у форматі щомісячника. Він містить 148 сторінок замість 68-ми, як було раніше.

Для вимушених переселенців з Донеччини та Луганщини, які наразі перебувають в інших регіонах України, а також у Польщі, почали створювати газету «СХІД now».

У червні 2022-го в Україні вийшов останній випуск журналу «Футбол». Журнал «Футбол» виходив з 1996 року та був російськомовним, у січні 2022-го перейшов на українську.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1237
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду