detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
30.06.2023 20:26
Австрійська газета Wiener Zeitung переходить в онлайн з липня цього року
Австрійська газета Wiener Zeitung переходить в онлайн з липня цього року
Газету заснували в 1703 році.

Одна з найстаріших газет світу, яка досі виходила друком, — австрійська Wiener Zeitung — переходить в онлайн з липня цього року. Таке рішення ухвалив парламент Австрії, пише «Бабель» із посиланням на повідомлення газети.

Роль газети як офіційного джерела інформації виконуватиме її інтернет-аналог. Так вимагає європейська директива про публікацію офіційної інформації в інтернеті. Через це відпала потреба у друкованій версії.

Останній друкований щоденний випуск Wiener Zeitung запланували на 30 червня. Після цього газета робитиме близько десяти друкованих тиражів на рік.

Також у планах Wiener Zeitung — створення медіахабу, контент-агентства та навчального центру для журналістів. На нову бізнес-модель газети уряд виділить €16,5 мільйона.

Утім, заступник головного редактора Wiener Zeitung Матіас Зіглер каже: «Дехто побоюється, що уряд просто хоче зберегти бренд Wiener Zeitung з його 320-річною історією, але ніхто не знає, як виглядатиме майбутнє видання — чи залишиться воно серйозною журналістикою».

Газету Wiener Zeitung заснували у 1703 році. Тоді її назвали Wiennerisches Diarium, теперішню назву вона отримала в 1780 році. Спочатку газета була приватною і виходила двічі на тиждень, а в 1857 році її націоналізував імператор Австрії Франц Йосиф I. Завдяки цьому Wiener Zeitung стала офіційною газетою країни.

Всесвітня асоціація видавців газет і новин у 2004 році визнала Wiener Zeitung однією з найстаріших газет, які досі друкуються.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що українська редакція журналу Vogue презентувала перше друковане видання від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Воно присвячене незламності українців та внеску кожного у спільну перемогу.

6 квітня вийшов перший номер відновленого друкованого журналу NV у форматі щомісячника. Він містить 148 сторінок замість 68-ми, як було раніше.

Для вимушених переселенців з Донеччини та Луганщини, які наразі перебувають в інших регіонах України, а також у Польщі, почали створювати газету «СХІД now».

У червні 2022-го в Україні вийшов останній випуск журналу «Футбол». Журнал «Футбол» виходив з 1996 року та був російськомовним, у січні 2022-го перейшов на українську.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY