Один з обвинувачених у нападі на Сергія Стерненка отримав 10 років ув'язнення

Один з обвинувачених у нападі на Сергія Стерненка отримав 10 років ув'язнення

9 Червня 2023
3161
9 Червня 2023
20:13

Один з обвинувачених у нападі на Сергія Стерненка отримав 10 років ув'язнення

3161
Суд визнав Абзала Баймукашева винним у замаху на умисне вбивство і незаконному зберіганні та поводженні зі зброєю.
Один з обвинувачених у нападі на Сергія Стерненка отримав 10 років ув'язнення
Один з обвинувачених у нападі на Сергія Стерненка отримав 10 років ув'язнення

Приморський районний суд Одеси засудив Абзала Баймукашева до 10 років позбавлення волі у справі про замах на одеського активіста Сергія Стерненка, який стався у травні  2018 року. Про це повідомив сам Стерненко у фейсбуці.

«Щойно Приморський районний суд м. Одеси оголосив вирок Баймукашеву Абзалу Амангалійовичу у справі про замах на мене, який був 01.05.18.

Того дня на замовлення Труханова (мера Одеси. — «ДМ») він вистрілив мені у потилицю. Але оскільки я не втратив свідомість та став його переслідувати, мені вдалося його затримати», — написав Стерненко.

Баймукашева визнали винним у замаху на умисне вбивство і незаконному зберіганні та поводженні зі зброєю. Вирок набере законної сили за місяць з дня оголошення в разі, якщо не буде апеляційної скарги.

«Замовник Труханов, співучасники злочину, у тому числі поліціянти, підозр так і не отримали.

Баймукашев — це єдиний, кого судили за напад на мене за усі три епізоди.

Процес по моєму самозахисту під час третього нападу триває та вже близький до вироку», — написав Стерненко.

Нагадаємо, у  2018 році на активіста тричі скоювали замахи. 24 травня 2018 року двоє невідомих напали на Стерненка біля дому і завдали йому декілька ударів ножем. Внаслідок замаху він отримав струс мозку, рвану рану руки та декілька гематом.

Один з імовірних нападників, Іван Кузнецов, помер унаслідок застосування активістом самооборони. Другий — Олександр Ісайкул — був поранений і пізніше затриманий. Третій імовірний учасник нападу, Олександр Подобєдов, був допитаний поліцією.  

11 червня 2020 року Стерненку вручили повідомлення про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї (ч. 1 ст. 115 та ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України). Служба безпеки сумнівалась у версії активіста щодо самооборони. Однак 10 лютого 2022 року Верховний суд скасував вирок Сергію Стерненку в частині незаконного поводження зі зброєю.

Фото: Сергій Стерненко / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3161
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду