Стерненко заявив, що виграв справу проти СБУ про захист честі та гідності

Стерненко заявив, що виграв справу проти СБУ про захист честі та гідності

3 Грудня 2021
2119
3 Грудня 2021
10:14

Стерненко заявив, що виграв справу проти СБУ про захист честі та гідності

2119
В СБУ вже заявили, що вивчають постанову суду.
Стерненко заявив, що виграв справу проти СБУ про захист честі та гідності
Стерненко заявив, що виграв справу проти СБУ про захист честі та гідності

У четвер, 2 грудня, активіст Сергій Стерненко заявив, що виграв апеляцію в судовій справі за позовом про захист честі та гідності проти Служби безпеки України. Позов стосувався інфографіки, яку СБУ оприлюднила в червні 2020 року.

У ній відомство порівняло позиції активіста та слідства щодо справи, в якій Стерненка звинувачують у вбивстві одного з учасників нападу на нього. Колонки з позицією слідства мали заголовок «Як було насправді». Стерненко звинуватив СБУ в порушенні принципу презумпції невинуватості, адже вирок у цій справі ще не винесений.

Інфографіка: Сергій Стерненко/Facebook

Як повідомив співрозмовник «Радіо Свобода» у СБУ, відомство вивчає рішення суду у справі за позовом Стерненка.

За словами співрозмовника, в інфографіці, яка стала приводом позову, «викладена у правій колонці інформація відповідає дійсності з формулюванням «за версією слідства».

«Щодо подальших дій – вивчаємо повний текст постанови, будемо реагувати відповідно», – додали в СБУ.

Наступне засідання у справі активіста відбудеться 3 грудня.  

У 2018 році на Стерненка тричі скоювали замахи. 24 травня 2018 року двоє невідомих напали на  Стерненка біля дому і завдали йому декілька ударів ножем. Внаслідок замаху він отримав струс мозку, рвану рану руки та декілька гематом.

Один з імовірних нападників, Іван Кузнецов, помер внаслідок застосування активістом самооборони. Другий — Олександр Ісайкул — був поранений і пізніше затриманий. Третій імовірний учасник нападу, Олександр Подобєдов був допитаний поліцією.  

11 червня 2020 року Стерненку вручили повідомлення про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї (ч. 1 ст. 115 та ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України).  Служба безпеки сумнівається у версії активіста щодо самооборони. 

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2119
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду