КМІС: 84% українців проти будь-яких територіальних поступок Росії

КМІС: 84% українців проти будь-яких територіальних поступок Росії

9 Червня 2023
2083
9 Червня 2023
11:29

КМІС: 84% українців проти будь-яких територіальних поступок Росії

2083
Такі настрої притаманні жителям усіх регіонів країни і залишаються незмінними протягом року.
КМІС: 84% українців проти будь-яких територіальних поступок Росії
КМІС: 84% українців проти будь-яких територіальних поступок Росії

Для абсолютної більшості українців (84%) неприпустимі будь-які територіальні поступки Росії, навіть у разі продовження війни та виникнення інших загроз для країни. Лише 10% вважають, що для досягнення миру та збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке він проводив з 26 травня по 5 червня 2023 року.

Cуспільна думка щодо цього питання, відзначають соціологи, які роблять її заміри з травня 2022 року, залишається майже незмінною. Під час кожного подібного опитування абсолютна більшість респондентів (від 82% до 87%) висловлювалася проти територіальних поступок, і лише меншість (8–10%) виявляли готовність до них.

За даними нинішнього дослідження, серед опитаних соціологами жителів східних регіонів України проти територіальних поступок висловилися 75% (готові до них лише 13%). Серед жителів південних областей цей показник ще вищий — 86% (готові до поступок 8%). 

Проти будь-яких поступок виступає абсолютна більшість громадян незалежно від того, якою мовою вони переважно спілкуються вдома. Так, якщо серед українськомовних учасників опитування проти поступок виявилось 85% (готові до поступок 10%), то серед російськомовних — 80% (за поступки — 13%).

Цікаво, що 19 з 1029 респондентів, які взяли участь в опитуванні, продовжують ідентифікувати себе росіянами за національністю. Для статистично надійних розрахунків такої кількості недостатньо, стверджують соціологи. Утім, показово, що серед них лише 2 респонденти виступають за поступки, а 15 відкидають їх можливість.

Київський міжнародний інститут соціології проводив всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус» з 26 травня по 5 червня 2023 року. Методом телефонних інтерв’ю було опитано 1029 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім територій, які тимчасово не контролюються владою України (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей). Статистична похибка становить від 1,5% до 3,4%.

Фото: Pexels

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2083
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
325 дн. тому
От тільки саме ті 84% воювати і не бажають, вони потім користуватись будуть, а зараз з Ізраїлю закликають. Показово що при Порошенко таких рішучих було в рази менше. Збільшення відбувається пропорційно юдейській пропаганді корупованих. З обох сторін фронту юдеї, руками православних фанатиків, ведуть боротьбу з націстами і фашистами. Комуністичну ідеологію, яку вони ж і подарували світу, вони не зачіпають.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду