ІМІ: У Мелітополі росіяни викрали журналістку Ірину Левченко

ІМІ: У Мелітополі росіяни викрали журналістку Ірину Левченко

30 Травня 2023
3264
30 Травня 2023
16:59

ІМІ: У Мелітополі росіяни викрали журналістку Ірину Левченко

3264
Окупанти викрали Ірину Левченко разом з чоловіком Олександром.
ІМІ: У Мелітополі росіяни викрали журналістку Ірину Левченко
ІМІ: У Мелітополі росіяни викрали журналістку Ірину Левченко

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області росіяни викрали місцеву журналістку Ірину Левченко разом з її чоловіком Олександром. Цю інформацію ІМІ підтвердили власні джерела у місті.

За словами джерел, окупанти затримали пару на вулиці, спочатку тримали разом, а потім розділили. Де вони зараз — невідомо.  

Як розповіла Центру журналістських розслідувань сестра Ірини Олена Руденко, зв’язок із парою зник після 6 травня. 

За словами сестри, знайомі почали пошук після того, як Левченки перестали виходити на зв’язок.

«З’ясувати, що трапилось з родиною, надскладно ще й тому, що окупанти вимагають, щоб в "комендатуру" за інформацією про викрадених приходили тільки близькі родичі. А у Ірини і Олександра в окупації їх немає», — пише Центр журналістських розслідувань.

Востаннє з Левченками був зв’язок 5 травня.  Друзі намагалися дізнатися щось про їхню долю в окупаційних «правоохоронних органах», проте там повідомили, що інформацію нададуть тільки родичам. Але всі родичі з окупації виїхали.

Наразі близькі володіють досить приблизною інформацією про долю викрадених.  Спочатку  Левченків нібито тримали в приміщенні на вулиці Чернишевського, де зараз розміщена одна з окупаційних «правоохоронних структур». Потім Ірину забрали невідомо куди, а Олександр лишився. Нібито його звинувачують у «тероризмі».

Ірина Левченко в журналістиці з 1981 року, працювала в заводських багатотиражках, мелітопольській районній газеті «Новий день», була власкором обласних і всеукраїнських друкованих видань.  Останніми роками через сімейні обставини не вела професійної діяльності, зараз на пенсії за віком. Олександр Левченко працював на мелітопольському заводі тракторних гідроагрегатів, моторному заводі.  

Фото: соцмережі родини Левченків / investigator.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3264
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юхим
286 дн. тому
Ніхто нікого не крав. Тихенько виїхали до Польщі. Викрадення -лише для понту.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду