detector.media
30.05.2023 16:59
ІМІ: У Мелітополі росіяни викрали журналістку Ірину Левченко
ІМІ: У Мелітополі росіяни викрали журналістку Ірину Левченко
Окупанти викрали Ірину Левченко разом з чоловіком Олександром.

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області росіяни викрали місцеву журналістку Ірину Левченко разом з її чоловіком Олександром. Цю інформацію ІМІ підтвердили власні джерела у місті.

За словами джерел, окупанти затримали пару на вулиці, спочатку тримали разом, а потім розділили. Де вони зараз — невідомо.  

Як розповіла Центру журналістських розслідувань сестра Ірини Олена Руденко, зв’язок із парою зник після 6 травня. 

За словами сестри, знайомі почали пошук після того, як Левченки перестали виходити на зв’язок.

«З’ясувати, що трапилось з родиною, надскладно ще й тому, що окупанти вимагають, щоб в "комендатуру" за інформацією про викрадених приходили тільки близькі родичі. А у Ірини і Олександра в окупації їх немає», — пише Центр журналістських розслідувань.

Востаннє з Левченками був зв’язок 5 травня.  Друзі намагалися дізнатися щось про їхню долю в окупаційних «правоохоронних органах», проте там повідомили, що інформацію нададуть тільки родичам. Але всі родичі з окупації виїхали.

Наразі близькі володіють досить приблизною інформацією про долю викрадених.  Спочатку  Левченків нібито тримали в приміщенні на вулиці Чернишевського, де зараз розміщена одна з окупаційних «правоохоронних структур». Потім Ірину забрали невідомо куди, а Олександр лишився. Нібито його звинувачують у «тероризмі».

Ірина Левченко в журналістиці з 1981 року, працювала в заводських багатотиражках, мелітопольській районній газеті «Новий день», була власкором обласних і всеукраїнських друкованих видань.  Останніми роками через сімейні обставини не вела професійної діяльності, зараз на пенсії за віком. Олександр Левченко працював на мелітопольському заводі тракторних гідроагрегатів, моторному заводі.  

Фото: соцмережі родини Левченків / investigator.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY