Віцеголову «Слуги Народу» звільнять після розслідування «УП»: придбав маєток під час війни

Віцеголову «Слуги Народу» звільнять після розслідування «УП»: придбав маєток під час війни

23 Січня 2023
3688
23 Січня 2023
16:13

Віцеголову «Слуги Народу» звільнять після розслідування «УП»: придбав маєток під час війни

3688
«Українська правда» з’ясувала, що Павло Халімон придбав будинок в центрі Києва за значно заниженою ціною і оформив його на іншу особу.
Віцеголову «Слуги Народу» звільнять після розслідування «УП»: придбав маєток під час війни
Віцеголову «Слуги Народу» звільнять після розслідування «УП»: придбав маєток під час війни

Журналісти «Української правди» виявили, що заступник голови фракції «Слуга народу» Павло Халімон у червні 2022 року придбав будинок в центрі Києва за 10 мільйонів гривень за значно заниженою ціною і оформив його на іншу особу. В той же день після виходу розслідування у «Слузі народу» заявили, що Халімона звільнять з посади заступника голови фракції та чернігівського осередку партії.

Зранку 23 січня видання «Українська правда» оприлюднило розслідування про те, що Павло Халімон у червні 2022 року придбав приватний будинок на Печерських пагорбах за 10 мільйонів гривень. Будинок він оформив на іншу людину — Анастасію Котеленець, яка також фігурувала  разом із депутатом в низці договорів про купівлю землі на Чернігівщині. Журналісти заявляють, що Халімон дійсно проживає в маєтку.

Будинок разом із земельною ділянкою площею 10 соток коштував 10 мільйонів 300 тисяч гривень. Водночас, за інформацією із сайтів з продажу нерухомості, будинки поблизу Ботанічного саду такої ж площі коштують близько 50—60 мільйонів гривень.

Журналісти спробували взяти коментар у Халімона і Котеленець, однак обоє, почувши запитання, кинули слухавки. 

Продавцем будинку був архиєрей Православної церкви України Олександр Драбинко.  У коментарі журналістам він пояснив, що продав будинок за заниженою ціною, адже той «прийшов у запущення за роки, оскільки ніхто в ньому не жив», а йому «категорично потрібні були гроші, тим паче розпочалась війна».

Вже опівдні 23 січня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що Павла Халімона звільнять з посади заступника голови фракції.

«Якщо ти народний депутат і маєш пару зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов’язок. Тому, звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат. За це Павло Халімон буде звільнений із посади заступника голови нашої фракції», — повідомив Арахамія.

Крім того, фракція закликає правоохоронні органи розпочати розслідування та надати юридичну оцінку діям Халімона.

Пресслужба політсили повідомила, що голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк прийняла відставку Халімона з посади голови Чернігівської обласної організації партії.

Виконувача обов’язків голови партосередку призначать незабаром. Це рішення ухвалять на конференції/зборах обласної організації.

Нагадаємо, 1 грудня «Українська правда» опублікувала розслідування «Невоєнний стан заступника керівника ОП Кирила Тимошенка». Журналісти розповіли, що заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко кілька місяців їздить на Porsche Taycan вартістю близько 100 000 доларів.

Згодом в «УП» повідомили, що після публікації матеріалу відділ розслідування особливо тяжких злочинів Нацполіції Києва відкрив кримінальне провадження за фактом несанкціонованого копіювання інформації із системи камер відеоспостереження «Безпечне місто».

Національне агентство з питань запобігання корупції проводить перевірку щодо автівок, якими, за даними журналістів «Української правди», користувався заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Раніше, 27 жовтня журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування, у якому стверджувалось, що Тимошенко використовує як службове авто Chevrolet Tahoe. Цей автомобіль американська компанія General Motors передала Україні для гуманітарних цілей і вивезення людей із зони бойових дій.

Після розслідування Bihus.Іnfo Кирило Тимошенко заявив, що відмовився від використання службового авто, що прибуло як гуманітарна допомога. Він пообіцяв, що машину найближчим часом передадуть у прифронтові регіони.

Фото: «Слуга народу» / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3688
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду