В Україні засудили члена інформаційного комітету Держдуми Росії

В Україні засудили члена інформаційного комітету Держдуми Росії

16 Травня 2023
969
16 Травня 2023
15:32

В Україні засудили члена інформаційного комітету Держдуми Росії

969
Антону Ткачову призначили 15 років ув’язнення з конфіскацією майна за зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України.
В Україні засудили члена інформаційного комітету Держдуми Росії
В Україні засудили члена інформаційного комітету Держдуми Росії

Суд в Україні засудив депутата і члена інформаційного комітету Держдуми Росії Антона Ткачова до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна у справі про зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними СБУ, Ткачов позиціонує себе як «нове обличчя» кремлівського режиму. Він є членом комітету російської Держдуми з питань інформаційної політики і повністю підтримує агресивну політику вищого військово-політичного керівництва Росії.

15 лютого 2022 року Ткачов підтримав постанову про звернення до президента РФ з проханням визнати «незалежність» окупованих районів Донецької та Луганської областей. 22 лютого він проголосував за ратифікацію «договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між Росією і терористичними організаціями «Л/ДНР».

«У подальшому ці рішення Кремль використав як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення в Україну. Тим самим посадовець сприяв реалізації злочинного плану москви щодо захоплення нашої держави», — зазначили в СБУ.

В СБУ зауважили, що оскільки засуджений наразі перебуває в Росії, то початок строку відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання.

Нагадаємо, у квітні Служба безпеки України оголосила про підозру за двома статтями депутату Держдуми Росії Віктору Водолацькому, який сприяв поширенню окупаційного режиму на території Луганської області. Він відвідав місця базування окупантів на східному фронті, де знявся у пропагандистському відео і «командував» на камеру артобстрілом позицій ЗСУ.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
969
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду