На Черкащині парафіяни УПЦ МП перешкоджали роботі журналістів Суспільного

На Черкащині парафіяни УПЦ МП перешкоджали роботі журналістів Суспільного

11 Травня 2023
1793
11 Травня 2023
18:53

На Черкащині парафіяни УПЦ МП перешкоджали роботі журналістів Суспільного

1793
Кілька вірян УПЦ Московського патріархату хапали камеру та штовхали оператора Сергія Єфімова. Суспільне звернеться до поліції.
На Черкащині парафіяни УПЦ МП перешкоджали роботі журналістів Суспільного
На Черкащині парафіяни УПЦ МП перешкоджали роботі журналістів Суспільного

У четвер, 11 травня, в місті Шпола на Черкащині біля Свято-Миколаївського храму віряни УПЦ Московського патріархату хапали камеру та штовхали оператора Суспільного Сергія Єфімова. Про це повідомило «Суспільне Черкаси»

Окрім цього, на адресу журналісток звучали погрози та лайка.

Власна кореспондентка Суспільного Оксана Шведа повідомила з місця подій про те, що віряни зібралися біля храму, щоб заявити про бажання перейти до Православної церкви України.

«Утім, поруч були парафіяни, які не хочуть виходити з московського патріархату. Зав'язалася словесна сутичка, під час якої парафіяни московської віри погрожували журналістам Суспільного та хапали за камеру оператора», — йдеться в повідомленні.

Журналістка також зазначила, що за перехід парафії до ПЦУ присутні віряни проголосували одноголосно та зібрали підписи для юридичного підтвердження.

Суспільне повідомило про намір звернутися до поліції щодо перешкоджання журналістській діяльності.

Нагадаємо, 11 квітня правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо служителя Свято-Успенської Києво-Печерської лаври від УПЦ МП, який 30 березня зламав камеру знімальній групі Суспільного.

30 березня представники УПЦ МП провели в лаврі богослужіння, яке транслювалося у прямому етері в соцмережах. Митрополит УПЦ МП Павло поводився агресивно і погрожував побити палицею журналіста. Зокрема, Павло намагався вибити мікрофон у кореспондентки каналу «Еспресо» Валерії Пашко та штовхнув її. 

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської лаври. 

Скриншот відео «Суспільного Черкаси» / ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1793
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
348 дн. тому
Середньовіччя поруч з нами. На холодильник і телевізор вони кидаються менше, мабуть уже звикли. Та й на Паша не дуже гавкав на свій Мерседес.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду