detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
11.05.2023 18:53
На Черкащині парафіяни УПЦ МП перешкоджали роботі журналістів Суспільного
На Черкащині парафіяни УПЦ МП перешкоджали роботі журналістів Суспільного
Кілька вірян УПЦ Московського патріархату хапали камеру та штовхали оператора Сергія Єфімова. Суспільне звернеться до поліції.

У четвер, 11 травня, в місті Шпола на Черкащині біля Свято-Миколаївського храму віряни УПЦ Московського патріархату хапали камеру та штовхали оператора Суспільного Сергія Єфімова. Про це повідомило «Суспільне Черкаси»

Окрім цього, на адресу журналісток звучали погрози та лайка.

Власна кореспондентка Суспільного Оксана Шведа повідомила з місця подій про те, що віряни зібралися біля храму, щоб заявити про бажання перейти до Православної церкви України.

«Утім, поруч були парафіяни, які не хочуть виходити з московського патріархату. Зав'язалася словесна сутичка, під час якої парафіяни московської віри погрожували журналістам Суспільного та хапали за камеру оператора», — йдеться в повідомленні.

Журналістка також зазначила, що за перехід парафії до ПЦУ присутні віряни проголосували одноголосно та зібрали підписи для юридичного підтвердження.

Суспільне повідомило про намір звернутися до поліції щодо перешкоджання журналістській діяльності.

Нагадаємо, 11 квітня правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо служителя Свято-Успенської Києво-Печерської лаври від УПЦ МП, який 30 березня зламав камеру знімальній групі Суспільного.

30 березня представники УПЦ МП провели в лаврі богослужіння, яке транслювалося у прямому етері в соцмережах. Митрополит УПЦ МП Павло поводився агресивно і погрожував побити палицею журналіста. Зокрема, Павло намагався вибити мікрофон у кореспондентки каналу «Еспресо» Валерії Пашко та штовхнув її. 

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської лаври. 

Скриншот відео «Суспільного Черкаси» / ютуб

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY