«Все добре, мам». Фільм про матерів загиблих захисників Маріуполя презентують до Дня матері

«Все добре, мам». Фільм про матерів загиблих захисників Маріуполя презентують до Дня матері

5 Травня 2023
2027
5 Травня 2023
20:01

«Все добре, мам». Фільм про матерів загиблих захисників Маріуполя презентують до Дня матері

2027
Допрем'єрний офлайн-показ відбудеться в чотирьох обласних центрах.
«Все добре, мам». Фільм про матерів загиблих захисників Маріуполя презентують до Дня матері
«Все добре, мам». Фільм про матерів загиблих захисників Маріуполя презентують до Дня матері

До Дня матері, 14 травня, платформа пам'яті «Меморіал» презентує документальний фільм Євгенії Мазур «Все добре, мам» про жінок, чиї діти загинули, обороняючи Маріуполь. 

«14 травня у світі відзначають День матері. Це свято, коли діти дякують найріднішій людині за подароване життя, любов та ласку. Та через війну в Україні тисячі жінок не почують теплих слів від синів і дочок. Адже їхні діти загинули, захищаючи всіх нас від російських окупантів», — каже редакторка «Меморіалу» Світлана Корженко.

Допрем'єрний офлайн-показ відбудеться за участі героїнь стрічки та організаторів у чотирьох обласних центрах. «Меморіал» запрошує на перегляд усіх охочих, вхід вільний за попередньої реєстрації:

  • у Львові: 11 травня, 17:00, ЦАДУ «Порохова Вежа», вул. Підвальна, 4; зареєструватися: https://bit.ly/3LVvTYH
  • у Хмельницькому: 12 травня, 17:00, Woodmall Cinema, вул. Трудова, 6А, ТРЦ Woodmall, 2-й поверх, зал №7; зареєструватися: https://bit.ly/3LXuNLY
  • у Дніпрі: 11 травня, 17:00, Будинок на Троїцькій, Троїцька площа, 5-А, Театральний поверх; зареєструватися: https://bit.ly/3M06JZd
  • у Чернівцях: 11 травня, 17:30, МКУ «Резиденція молоді», вул. Головна, 41: https://bit.ly/3ASbYUn

Як повідомляє «Меморіал», у фільмі показані три різні і водночас схожі історії Зінаїди Гевак, Тетяни Демчук і Галини Ваховської: «Вони переживали, дбали і намагались захистити своїх синів. Завжди. І завжди чули у відповідь: "Все добре, мам!.." Для кожної з них новина про загибель сина — момент, коли серце обпалило пекельним вогнем болю. Вони намагаються жити із цим далі, але це вже зовсім інше життя».  

Шеф-редакторка «Меморіалу» Анастасія Абрамець зазначила, що важливо закликати суспільство приділити увагу тим жінкам, у яких війна забрала дітей. 

«Ми не маємо права залишати рідних загиблих на самоті, тож в переддень Дня матері закликаю усіх приділити увагу не лише своїй рідній мамі, але й тисячам тих, кого тепер немає кому привітати», — каже Абрамець.

Стрічка є однією з серії документальних фільмів платформи «Меморіал», які покликані зберегти пам'ять про вбитих у війні. Інші стрічки  можна переглянути на ютуб-каналі «Меморіалу»:

«Все добре, мам» можна буде переглянути на ютуб-каналі «Меморіал» у неділю, 14 травня. 

Платформу пам'яті «Меморіал» створила Агенція медійного росту «Або» навесні 2022 року. Журналісти платформи пишуть про українських військових, що загинули на війні, та цивільних, яких убила Росія. Проєкт створили для того, щоб документувати злочини РФ. Також агенція «Або» створила гайд для журналістів із рекомендаціями щодо того, як писати про загиблих.

Колаж: «Меморіал»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2027
Читайте також
15.08.2023 09:00
Олег Чорний
для «Детектора медіа»
2 541
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду